De Verenigde Staten zouden graag een eigen botnet willen om digitale vijanden naar het stenen tijdperk te bombarderen. "Amerika moet de mogelijkheid hebben om te bombarderen in cyberspace, dat afschrikmiddel missen we nu," aldus kolonel Charles Williamson III. Williamson vergelijkt het internet en netwerken met de wegen en steden van weleer. Steden verdedigden zich met stadsmuren en die tactiek wordt nog steeds toegepast op het internet, ook al is die al lang achterhaald. De luchtmacht kolonel wil een wapen waarmee hij vijanden kan aanvallen die nog onderweg zijn.
Het botnet van Williamson bestaat uit afgedankte militaire computers, die in plaats van harde schijven worden voorzien van zuinige flash-drives. Bij elkaar zouden al die machines het leger van de gewenste digitale slagkracht voorzien. Toch is dit niet het grootste probleem, dat zijn de juridische en politieke aspecten. "Hoe leggen we aan onze bondgenoten uit dat we hun computers moesten uitschakelen?". Williamson roept daarom op tot een betere 'net defense' en informatievoorziening om het risico te beperken.
Naast de politieke gevolgen houdt de kolonel ook rekening met de technische vraagstukken. Een slimme aanvaller zou zijn aanvalscode op de computers van allerlei landen kunnen installeren. Als de VS die systemen uitschakelen, zorgt dat voor ontstemde landen. "Sommigen zeggen dat brute kracht elegantie mist, maar wie kan dat wat schelen? De VS hebben gebieden in Afghanistan succesvol gebombardeerd. Niet elke aanval hoeft met lasergerichte raketten te zijn. Brute kracht is op zijn eigen manier wel degelijk elegant."
Ondanks mogelijke nadelen is Williamson toch van mening dat een botnet noodzakelijk is. "De dagen van het kasteel zijn voorbij, zelfs in cyberspace. Amerika moet zichzelf ook hier bewapenen, we kunnen onze tegenstanders in dit domein niet onbetwist hun gang laten gaan. Het militaire botnet geeft ons de mogelijkheden om een vijandelijke aanval af te slaan of hem aan te vallen voordat hij toeslaat."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.