De Canadese overheid gaat een onderzoek starten naar sociale netwerksite Facebook, omdat het de privacy van haar gebruikers zou schenden, maar moeten die wel privacy verwachten? Volgens de privacy commissaris verstrekt Facebook vertrouwelijke persoonlijke informatie aan adverteerders en andere instellingen, zonder duidelijke toestemming van de gebruikers. In totaal zou het om 22 overtredingen van de privacywetgeving gaan.
Zelfs als gebruikers de strengste privacy-instellingen kiezen, kan hun informatie toch nog gedeeld worden als hun Facebook vrienden minder strenge instellingen gebruiken. Ook het gebruik van plugins zorgt ervoor dat de auteur alle informatie van de gebruiker kan inzien, ook al is dit helemaal niet nodig.
Facebook is het niet met de kritiek eens, toch doet dit niet eens terzake. De werkelijke les die gebruikers van sociale netwerksites moeten leren, is dat als je niet wilt dat mensen of adverteerders je persoonlijke informatie weten, je ze gewoon niet op het internet moet zetten, ongeacht welke privacy-instelling je hebt gekozen. Onze stelling luidt derhalve: Privacy op sociale netwerksites is onzin
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.