Het gebeurt niet vaak, maar Lamaar slaat in verschillende reacties wel de spijker op zijn kop.
maar het staat zo interessant als je scheldt op Microsoft
Veel ict-ers die net hun eerste Microsoft-certificaat hebben, vinden het heel interessant om zogenaamd nuchter over Windows te kunnen praten. Op een verjaardag bijvoorbeeld. Iedereen is super-enthousiast over Vista, maar niemand die er verstand van heeft. En dan kan de ict-er heel stoer zeggen dat hij sommige elementen toch wel wat afgeraffeld vindt. Dat staat stoer, maar mist elke onderbouwing. Er zijn namelijk geen problemen met Vista. En ook niet met XP. En niet met IE. En niet met ActiveX en ook niet met RPC. Dat zijn allemaal leugens die door de Apple en de open source community bedacht zijn, om Windows in een kwaad daglicht te stellen en zo hun eigen marktaandeel te vergroten.
Kritiek op Microsoft getuigt helemaal niet van enige deskundigheid. Misschien is er hier te lande een CDA-er of CU-er (of andere geestelijk gehandicapte) bereid zich sterk te maken voor een verbod op Microsoft-lastering.
Denk je nou echt dat een cardioloog of een econoom tijd heeft om zich in Linux te verdiepen? Zij hebben een vak, en dat is niet informatica
.
Inderdaad. Mensen met een echt vak hebben geen tijd om zich te verdiepen in de nieuwste HitmanPro, de beste virusscanner, een aanvullende malware-scanner, een gebruikersaccount aanmaken dat niet alles mag, moeilijke vragen van UAC, Updates voor updates voor updates, restore-points voor het herstellen na foute updates, enz. Als zij een nieuwe computer kopen, moet die aan huidige (veiligheids)eisen voldoen. Zonder gezeur.
Hoogopgeleiden gebruiken Windows dus waarschijnlijk omdat ze, zoals Lamaar terecht opmerkt, niet beter weten en ook niet beter willen weten. En in de meeste pc-winkels zie je niet veel anders dan Windows, dus neem het de hoogopgeleiden eens kwalijk!
Dus jij denkt dat iedereen kan coden? Da's handig, dan kan ik de volgende keer aan mn oma vragen of ze ff wat functions aanpast.
Ongeveer 99% (excusief de ervaren gebruikers die zelf code schijven) van alle gebruikers weet niet hoe ze die code moeten modificeren en al helemaal niet hoe ze het moeten compileren.
Snuggere opmerkingen. Alle mensen die software ontwikkelen, zijn ook computer-gebruikers. Dus maar een procent van alle computer-gebruikers is verantwoordelijk voor alle software en malware die er bestaat. Van die ene procent is er een deel dat probeert met proprietaire software de markt te verstikken, zodat concurrenten bezwijken. Kapitalistische bedrijven die monopolies nastreven, een contradictie in termino zou je denken. En er is een deel dat denkt dat ideën voor iedereen moeten zijn, maar dat men best mag verdienen met het toepassen van kennis en kunde om die software te efficient toe te passen voor de informatievoorziening van een organisatie. Er is een verschil tussen het hebben van kennis en het hebben van kennis + vaardigheid. Daarom zijn er naast economen en chirurgen ook auto-monteurs en ict-ers.
Degenen die deze opmerkingen plaatsten hebben zeker nog nooit gehoord van forks in de open source-wereld? Niet gehinderd door enige kennis van zaken blijkbaar. Waarom reageren zulke lieden hier in plaats van op sites over onderwerpen waar ze wel verstand van hebben?
Op de site van het Center for Digital Democracy gaf een zoekopdracht naar 'Internet Explorer' geen resultaten. Ook geen resultaten voor Chrome, Firefox en Opera overigens. Dus ik vraag me af of dat Center het integreren van een webbrowser in het meestgebruikte OS ziet als een potentiëel privacy-risico. En het opdringen van de zoek en chat-software via dat meest gebruikte OS. Zeker als je bedenkt dat Microsoft pas na 18 maanden de informatie anonimiseert, die het ip-adres + queries samen vormen. Yahoo doet dat na 13 maanden maar Google pas na 9 maanden. Ik vraag me af wie de sponsors zijn van dat flut-center.
Het zal wel toeval zijn, maar de zoekterm
Microsoft resulteerde in onder meer een artikel over de oorlog tegen Google:
http://www.democraticmedia.org/news_room/articles/2007/war_against_google.
Nee, hij trapt elke keer weer Windowsgebruikers op hun ziel met zijn rotcommentaren.
Dat mensen zich op hun ziel getrapt voelen bij een rotopmerking over hun eigengerestaureerde oldtimer, kan ik me voorstellen. Dat men emotioneel wordt over rotopmerkingen over het merk stofzuiger lijkt me al minder waarschijnlijk.
Dat iemand emotioneel wordt over kritiek op de software die hij gebruikt, lijkt mij bijzonder onwaarschijnlijk (software is een middel tenslotte). Daarom denk ik dat de anonieme domoor Lamaar beter dan wie ook kan uitleggen hoe dat zit.
Lamaar: dit is je kans, leg al die gore Windows-haters met oogkleppen maar eens uit welk ongelooflijk leed men Windrones zoals jijzelf aandoet met kritiek op Micro$oft. Pak ze, die smerige zogenaamd elitaire Windows-haterts!