image

Kort: NIPC te traag, weer problemen Sonera, 4000 DoS-aanvallen p/week, voedselwaarschuwing aangezien voor virus-hoax, Witte Huis kraak

woensdag 23 mei 2001, 16:35 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse 'cyberbrigade' NIPC, die zou moeten waken over de Amerikaanse netwerk-infrastructuur, is vaak te traag met haar waarschuwingen. Gebrek aan steun door andere organisaties als Defensie en de Secret Service is 1 van de oorzaken.

Een aantal gebruikers van Soneraplaza is het slachtoffer geworden van een defacer. Homepages konden aangepast worden. schrijft Webwereld (gelinkt artikel helaas niet met alle browsers leesbaar). Sonera zegt maatregelen te hebben genomen.

Per week worden er 4000 Denial-of-Service aanvallen uitgevoerd door cybercriminelen en script-kiddies. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Californie. (Planet Multimedia)

Een mailtje met als titel 'Watch out for the tuna fish' door medewerkers van een Duits internetbedrijf aangezien voor een virus-hoax (valse waarschuwing) en genegeerd. Degenen die vervolgens de van een restaurant afkomstige tonijn opaten werden ziek en moesten naar het ziekenhuis om behandeld te worden.

Nieuwssite Wired beweert dat de site van het Witte Huis vannacht weer het slachtoffer is geworden van een sabotage-aanval. Bovendien zouden indringers kans hebben gezien de inhoud van de site te wijzigen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.