image

Jennifer Lopez naakt, 'Echelon hindert virusscanners', SULFNBK.EXE kwijt?

woensdag 30 mei 2001, 20:45 door Redactie, 0 reacties

Een nieuwe variant op een oud virus draagt de belofte van een naakte Jennifer Lopez in zich. Vermoedelijk weinig mannen zullen de verleiding de attachment "JENNIFERLOPEZ_NAKED.JPG.vbs" van dit virus te downloaden kunnen weerstaan. Het email virus heeft als onderwerp "Where are you?" en als body-tekst "This is my pic in the beach!". Na aanklikken van de attachment wordt een poging gedaan bestanden en zelfs de hele harde schijf te wissen, alsmede het BIOS van de PC, die als dat lukt niet meer werkt. Het virus wordt door alle anti-virus software herkent, mits ge-update.

'Echelon maakt virusdetectie moeilijker', is de kromme redenering van een aantal anti-virus fabrikanten. Naar aanleiding van het afluisternetwerk Echelon had de Europese Commissie het gebruik van versleuteling voor email aangeraden. Dit laatste echter, hindert volgens de anti-virus fabrikanten de mogelijkheid tot het scannen van email op mailservers. Een beetje vreemde reactie, werken de anti-virus bedrijven misschien zelf samen met Echelon? Of heeft men gewoon een gebrek aan creativiteit om dit probleem op te lossen ?

Een groot aantal mensen schijnt naar aanleiding van een valse viruswaarschuwing (hoax) het bestand SULFNBK.EXE van hun systeem te hebben verwijderd. Dit bestand schijnt echter nodig te zijn voor het juist functioneren van Windows. SecurityPortal vertelt hoe men het bestand terug kan krijgen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.