image

De Koreaanse cybercops zijn jarig

donderdag 19 juli 2001, 00:06 door Redactie, 1 reacties

De Koreaans cybercops, oftewel het Cyber Terror Response Center (CTRC), zijn jarig meldt de Korea Herald.


Het CTRC zou sinds zijn bestaan 2,847 grote en kleine misdaden hebben opgelost. In het eerste jaar zouden 369 (!) arrestaties zijn verricht. Er waren 614 'hacking' en 8 virus zaken. Wat de overige 2,730 zaken behelsden is niet geheel duidelijk.


Sinds het bestaan van het CTRC, dat uit ongeveer 70 manschappen bestaat, is het aantal opgeloste virus en 'hacking' zaken meer dan verviervoudigd.
Dagelijks worden er bij het centrum rond de 200 zaken gemeld. Deze varieren van 'hacking', virussen en Internet terrorisme (sp) tot ongewenste content, Internet fraude en smaad.

We stellen toch wel enige vraagtekens bij deze cijfers. In Zuid-Korea wonen ongeveer drie keer zoveel mensen als in Nederland. Toch is er een veelvoud van zaken en arrestanten. Er zijn een aantal mogelijkheden: de CTRC overdrijft het aantal opgeloste zaken, Koreanen zijn geboren internetcriminelen, of de drempel voor wat een misdaad is ligt een stuk lager. Het is wel bekend dat er een bovenmatig aantal internetaanvallen uit Zuid-Korea afkomstig is. Het kwam ons zelfs ter ore dat sommige bedrijven alle uit dit land afkomstige verkeer blokkeren.
Aan de andere kant, als bovenstaande informatie op waarheid berust, dan is men in Zuid-Korea een stuk verder dan wij hier. Op de site van het Korean Information Security Agency is voor de geinteresseerde meer informatie te vinden.

Reacties (1)
19-07-2001, 09:09 door Anoniem
Dat is toevallig :-) Ik ben vandaag ook jarig :-)) Ik ben sinds vandaag geen tiener meer :-)

Groetjes,
ScreamOnline
Scream On The Internet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.