image

Code Red II door Nederlanders gemaakt: onzinverhaal

woensdag 8 augustus 2001, 20:37 door Redactie, 0 reacties

Updated 9 Aug


Het verhaal dat de Code Red II internet worm door Nederlanders gemaakt zou zijn, zoals het Duitse persburo DPA gisteren bekend maakte lijkt uit de duim gezogen te zijn. We kregen vandaag bericht van The Mental Driller lid van de virusgroep 29a. In zijn reactie op
onze vragen zegt de heer Driller: "Wij zijn NIET de auteurs van Code Red. Het verhaal is in de wereld gekomen omdat 1 van de ex-leden van 29a ooit eens een virus heeft gemaakt dat RedCode heette. Voornoemd virus is een primitief MS-DOS virus dat dus op geen enkele manier verband houdt met de Code Red worm dat nu zo in de belangstelling staat". Volgens Driller kwamen de Duitsers bij het verhaal nadat ze de woorden "red" "code" en "virus" in de zoekopdracht van een saerchengine combineerden en uit de resultaten niet door enige kennis van zaken de verkeerde conclusies trokken. "29a is op geen enkele manier aan Nederland gerelateerd", vervolgt Driller: "het is begonnen als een Spaanse groep, die later werd aangevuld met leden uit andere landen, waaronder Tjechie".
Driller benadrukt dat 29a primair een virus-researchgroep is. "Onze virussen bevatten geen vernietigende instructies, en we maken de broncode van onze virussen openbaar. Door ons werk willen we de kwetsbaarheid van computersystemen aantonen, zonder dingen stuk te maken. We sturen onze virussen bijna altijd als eerste naar de antivirus-bedrijven. Een virus (sic) als Code Red komt in het geheel niet overeen met onze morele code. Als je ons niet gelooft, kun je navraag doen bij een willekeurig antivirus-bedrijf die ons verhaal zullen bevestigen."

De Duitser Franz Feldman die in het originele verhaal genoemd werd als bron stuurde ons vandaag een reactie: "Zoals je ziet publiceerde DPA een artikel over Code Red en een mogelijke
connectie met 29a, waarin ik werd geciteerd. ABC nam het artikel over en rukte het verhaal totaal uit zijn verband. Resultaat: een onjuist verhaal.
".

Ondertussen meldt 29a vandaag in de nieuwssectie van haar site dat twee Nederlanders zich hebben voorgedaan als leden van 29a en hebben opgeschept de auteurs van Code Red II te zijn.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.