image

Kort: HAL organisatoren tevreden, nieuwe aanval op SSH, nieuwe Sendmails, AIX populair bij site-bekladders, Snort voor FW-1, Dotcom-pc's nog met bedrijfsgeheimen

dinsdag 21 augustus 2001, 11:32 door Redactie, 0 reacties

"HAL heeft 2900 bezoekers getrokken. (...) we zijn in zijn algemeenheid zeer
tevreden met het verloop van HAL."
schrijft mede-organisator Rop Gonggrijp in reactie op kritiek op het evenement in ons forum. We kijken nu al uit naar H.. 2005!

Door zorgvuldige monitoring van de verkeerskarakteristieken kan tot op zekere hoogte de inhoud van versleuteld interactief netwerkverkeer zoals SSH worden vastgesteld, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Berkeley.

Sendmail Inc. kondigt Sendmail versies 8.11.6 en 8.12.0.Beta19 aan. In deze versies is een lokaal beveiligingsprobleem opgelost.


AIX vertoont de laatste tijd een toenemende populariteit bij site-bekladders. De oorzaak is waarschijnlijk een recentelijk ontdekt gat in de telnet-server van een groot aantal besturingssystemen, waaronder AIX. Oplossing: installeer de patches en/of schakel de telnet server uit.

Snortsam is een nieuwe plugin voor het Snort IDS dat automatisch vijandige hosts of netwerken kan blokkeren op een Checkpoint FW-1 firewall.


Van de computers die uit een boedel van bankroete dotcom-bedrijven komen, blijkt meer dan eens vergeten te zijn om de harde schijf te wissen waardoor er nog bedrijfsgeheimen op staan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.