image

Kort: PvdA besteedt aandacht aan netproblematiek, Wantrouwen MS Passport zwelt aan, virussen zorgen voor 10 mld euro schade, kraakjes

maandag 3 september 2001, 09:52 door Redactie, 0 reacties

"Burgers hebben het recht om te weten welke informatie wordt vastgelegd. Vrijheid van meningsuiting, communicatiegeheim en privacy worden goed beschermd. Het toezicht daarop wordt verbeterd. Een scherpe aanpak is nodig van crimineel gebruik van het internet, zoals voor kinderporno. (...) Virussen en de gebrekkige beveiliging van veel online diensten, vormen een steeds groter gevaar. Regelgeving en toezicht worden op het niveau gebracht dat past bij vitale infrastructuur. Er komt een centrale coördinatie van meldingen, alarmering en herstelwerkzaamheden. (...) Er komt betere en intensievere internationale samenwerking om de internationaal georganiseerde misdaad en de computercriminaliteit te bestrijden. ?Europol? groeit uit tot een volwaardige Europese politie-instantie." meldt de PvdA in haar concept
partijprogramma
. Als de andere partijen met de programma's komen verzorgen we een compleet overzicht van de standpunten over privacy en beveiliging.


De kritiek op Passport, het gecentraliseerd authenticatiesysteem van Microsoft, zwelt nog steeds aan. Er heersen vooral twijfels over de beveiliging. Eerder deze maand gaf Microsoft al toe aan privacy activisten en beperkte het aantal verplichte gegevens voor het verkrijgen van een Passport tot een emai-adres en wachtwoord. (/.)

Volgens een onderzoek van Computer Economics hebben virussen en wormen dit jaar alleen al voor meer dan 10 miljard euro aan schade gezorgd.

Er vond deze week weer een klein aantal opzienbarende website-bekladdingen plaats.
De site van de neo-nazistische American Skinheads werd beklad, en ook computergigant IBM moest het ontgelden. Een server van het bedrijf Veridian, dat onder andere een onderzoek naar de netwerk-bedreigingen voor de VS uitvoert werd slachtoffer van de Sadmind worm, die een oud gat in de Microsoft IIS webserver exploiteert.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.