image

Beruchte Israëlische "meesterhacker" opnieuw gearresteerd

zaterdag 6 september 2008, 14:50 door Redactie, 3 reacties

De Israëlische "meesterhacker" Ehud Tenenbaum, beter bekend als "The Analyzer" en die tien jaar geleden het Pentagon hackte, is opnieuw gearresteerd. Tenenbaum zou bij een omvangrijke fraudezaak betrokken zijn. Samen met drie anderen hackte hij het systeem van een Canadees bedrijf en verhoogde de waarde van debitcards. Met die kaarten nam hij later in verschillende landen geld op. In totaal zou er voor 1 miljoen euro gefraudeerd zijn. De aanhouding van de hacker was het resultaat van een maandenlang durend onderzoek van de Canadese politie en Amerikaanse Secret Service.

Tenenbaum, wonend in Canada, werd wereldwijd bekend toen hij in de vorige eeuw verschillende systemen van het Pentagon, NASA, MIT, de Amerikaanse luchtmacht en marine wist te kraken. Ook verschillende grote Israëlische websites waren een prooi voor de hacker, waaronder de site van de Knesset. Om de systemen binnen te dringen gebruikte hij een bekend beveiligingslek in Solaris, waarvan de patch niet door de systeembeheerders was geïnstalleerd.

Uiteindelijk werd hij in 1998 gearresteerd en veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar, hoewel dit bericht over een taakstraf van zes maanden spreekt.

Reacties (3)
06-09-2008, 21:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
07-09-2008, 09:15 door spatieman
nu wordt het leuk.
Van die brit eisen ze uitlevering, zodat die voor heellang achter tralies gaat.
hoe lang zou tenenbaum krijgen ??
200 uur schoffelen ???
08-09-2008, 13:30 door Anoniem
Door spatiemannu wordt het leuk.
Van die brit eisen ze uitlevering, zodat die voor heellang achter tralies gaat.
hoe lang zou tenenbaum krijgen ??
200 uur schoffelen ???
hoezo?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.