image

43% tweedehands BlackBerry's bevat vertrouwelijke informatie

woensdag 1 oktober 2008, 10:55 door Redactie, 3 reacties

Bijna de helft van alle tweedehands blackberry's bevat persoonlijke en zakelijke gegevens, zoals bankrekeningen, bestuursverslagen en financiële data. Onderzoekers van de Universiteit van Edith Cowan, Universiteit van Glamorgan en BT onderzochten 160 BlackBerry's. Een kwart van de mobiele apparaten bevatte informatie waarmee de vorige eigenaar en werkgever te identificeren waren, terwijl 43% informatie bevatte die een risico voor ondernemingen zou kunnen vormen als het op straat kwam te liggen.

In één geval ontdekten ze een BlackBerry die eigendom was van de verkoopdirecteur van een grote Japanse onderneming. Zijn adresboek, dagboek, berichten, bedrijfsplannen, belangrijkste klanten, relatie met het personeel, persoonlijke details, zoals kinderen, afspraken met de tandarts en andere partijen, rekeninggegevens en autoregistratie wisten ze allemaal terug te halen. "Gegeven de aandacht die securtiy en identiteitsdiefstal krijgt en de beschikbaarheid van tools om informatie te beveiligen, is het moeilijk te begrijpen waarom ondernemingen niet de nodige voorzorgsmaatregelen nemen bij het wegdoen van mobiele apparaten," aldus BT onderzoeker Andy Jones.

Reacties (3)
01-10-2008, 11:08 door Anoniem
Aan de andere kant doet men vaak ook wel panisch over de gevolgen die het zou hebben als bepaalde data bekend wordt. Zo zijn de belangrijkste klanten van een bedrijf (zeker van een NV) gewoonlijk wel bekend, en de relatie tussen manager en personeel is bij het personeel ook echt wel bekend. Met rekeninggegevens kun je niks zonder bijbehorende pasjes en met zijn autoregistratie (wat moet ik daar onder verstaan? Nummer van de groene kaart of zo?) waarschijnlijk ook niet.
01-10-2008, 13:16 door Anoniem
Je kan wel degelijk wat met rekeninggegevens zonder bijbehorende pasjes, dat je daar niets aan hebt is een misverstand.
01-10-2008, 16:25 door Anoniem
Vandaar dat de nummers van bedrijfsrekeningen vaak gewoon op het briefpapier van het bedrijf vermeld staan. En iedere werknemer die z'n salaris via een bank binnenkrijgt (de overgrote meerderheid dus) kent ook (een) rekeningnummer van het bedrijf.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.