image

Dronken server saboteur krijgt zes maanden cel

donderdag 30 oktober 2008, 14:57 door Redactie, 3 reacties

Een 42-jarige Amerikaan die drie servers van zijn voormalige werkgever saboteerde is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden. Priyavrat Patel was eerder al overeengekomen om 120.000 dollar schadevergoeding te betalen. Patel werkte acht jaar als systeembeheerder voor Pratt-Read en was verantwoordelijk voor vier servers die essentieel voor de bedrijfsvoering van het bedrijf waren. Pratt-Read was van plan de servers bij een andere partij onder te brengen en had Patel ontslagen.

Op de zondag na Thanksgiving besloot hij na een "paar borrels" wraak te nemen en logde vanaf huis in op de servers. Daar verwijderde hij de "ntldr," "ntdetect.com" en "boot bestanden van alle systemen. De e-mail, database en beheerservers stopten daardoor met werken. Het duurde twee weken voordat de schroevendraaierfabrikant van de aanval was hersteld. Volgens de advocaat van Patel duurde het herstel van de servers langer dan noodzakelijk, omdat het bedrijf tijdens de reparatie per ongeluk meer schade veroorzaakte. Eerder werd dit jaar een systeembeheerder tot 30 maanden cel veroordeeld wegens het plaatsen van een logische bom bij zijn werkgever.

Reacties (3)
30-10-2008, 16:20 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
30-10-2008, 17:54 door Michel1973
oooo ik zal mijn baas waarschuwen dat hij met mij het zelfde risico neemt als hij me ontslaat :)

Grapje ik snap niet dat iemand dit zo doet, 1 en 1 = 2 dat ze de dader vinden dus een slimme zet vind ik het op deze manier niet :)

En sowieso snap ik niet dat Admin logins niet worden aangepast als een systeem beheerder weg gaat want zo laat je natuurlijk alle deuren open staan :)
30-10-2008, 18:03 door SirDice
Op de zondag na Thanksgiving besloot hij na een "paar borrels" wraak te nemen en logde vanaf huis in op de servers. Daar verwijderde hij de "ntldr," "ntdetect.com" en "boot bestanden van alle systemen. De e-mail, database en beheerservers stopten daardoor met werken.
Dat kan niet.. Deze bestanden worden alleen gebruikt tijdens het booten.. Dat die servers doordoor er direct mee stopten is onzin.

4 servers... Even een recovery en je bent binnen een dag weer aan de gang... 2 weken... hahaha
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.