image

Microsoft ruziet met Red Hat over beveiligingslekken (Podcast)

dinsdag 4 november 2008, 17:06 door Redactie, 0 reacties

Het rapport van Microsoft topman Jeff Jones over het aantal beveiligingslekken in de populairste besturingssystemen sloeg weer eens in als een bom. Volgens de softwaregigant is het de ontwikkelaar met het minste aantal lekken, iets waar Red Hat het niet mee een is. In de Podcast laat Jan Wildeboer weten dat Microsoft's rapport los van de realiteit staat en zelfs niet klopt. "Het is altijd een verschil tussen wat Microsoft vindt wat gevaarlijk is en wat Red Hat vindt dat gevaarlijk is. Gezien de geschiedenis van veiligheidsproblemen met besturingssystemen, heeft Microsoft daar een iets andere visie op dan de ervaring die wij met onze klanten delen."

En er wordt nog meer geruzied in de Podcast, want de Waterschappen reageren voor de rechtbank over het gevoerde proces en waarom het stemgeheim wel goed geregeld is. De Stichting Wij Vertrouwen Stemcomputers Niet reageert op de zaak en de verdediging van de waterschappen. Rop Gonggrijp gelooft er geen hout van dat de zaken wel op orde zijn.

Win een meerfactor-authenticatie token
Na al het geruzie is er ook goed nieuws, want Yubico vertelt over hun token dat meerfactor-authenticatie realiseert. Het device is licht, robuust en handig. De onderneming heeft de backend als open-sourcesoftware beschikbaar gemaakt. Onder tien mensen die binnen een week reageren op dit forumtopic is er een kleine loterij om zo’n USB-key te winnen.

Wil je meer ruzies tijdens de Podcast horen? Zie je Brenno als de Nederlandse Jerry Springer, vind je dat de onderwerpen te lief zijn of wil je meer prijsvragen? Laat het ons weten. Wensen, feedback en commentaar op de podcast zijn natuurlijk ook gewoon welkom.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.