Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Speciale podcast editie: Biometrie, leuker kunnen we het niet maken....

14-11-2008, 19:05 door Redactie, 1 reacties

Tijdens een zeer speciale editie van de podcast heeft Staatssecretaris Robert D. Jamison van het Amerikaanse Ministerie van Homeland Security laten weten dat reizigers naar de VS niet bang hoeven te zijn dat ze bij de douane langer moeten wachten als het afnemen van alle vingerafdrukken verplicht wordt. "Een aantal onderzoeken, enquêtes en analyses in de industrie wijzen uit dat de verwerkingstijd min of meer hetzelfde blijft." Het opslaan van alle vingerafdrukken moet ervoor zorgen dat men meer terroristen en criminelen kan identificeren.

Verder gaat Jamison in op het gevaar van het burger service nummer. De Amerikaanse overheid vindt dat teveel diensten over teveel persoonlijke informatie beschikken. "Er zijn veel diensten die niet zo'n detailniveau van persoonlijk identificeerbare gegevens in hun database nodig hebben. Dus het controleren welke gegevens je nodig hebt in je database is belangrijk." Verder komen ook onderwerpen als de opslag van biometrische gegevens, beveiliging, de inbraak op het netwerk van het Witte Huis, privacy, identiteitsdiefstal en veel meer onderwerpen aan bod. De speciale editie van de podcast kun je hier downloaden.

Moeten er meer ambtenaren in de uitzending? heb je je vingerafdrukken laten verwijderen of vind je dat de Nederlandse overheid met het burger service nummer een gigantische fout maakt? laat het ons weten

Reacties (1)
20-11-2008, 13:27 door Anoniem
Wat ongelofelijk hypocriet is dat: zeggen dat er veel overheidsdiensten zijn die over teveel persoonlijke informatie beschikken en in bijna dezelfde zin beweren dat het niet meer tijd kost om al je vingerafdrukken af te staan aan de grens. Hypocriet en leugenaars!!! Volgend jaar komen onze vingerafdrukken in ons paspoort als de wetswijziging Paspoort wordt goedgekeurd. Worden we wakker?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.