image

Microsoft: Onze virusscanner heeft niet gefaald

dinsdag 2 december 2008, 14:46 door Redactie, 9 reacties

Microsoft is het niet eens met de kritiek van Symantec en andere anti-virusbedrijven dat de eigen virusscanner gefaald zou hebben. De reden om met Onecare te stoppen is niet omdat de virusscanner allerlei tests faalde, maar is in de filantropische hoek te vinden. Veel gebruikers in opkomende landen hebben niet het geld om voor anti-virus software te betalen. Drie weken geleden liet de softwaregigant weten dat het de commerciële scanner door een gratis oplossing gaat vervangen.

"Om het vertrouwen in het internet te verhogen, moet er iets gebeuren om het ecosysteem te beveiligen. Daarom gaan wij onze anti-malware oplossing kosteloos aanbieden", zegt beveiligingstopman Roger Halbheer.

Niet alleen zijn gebruikers in landen als Brazilië en India beter beschermd, het zorgt er ook voor dat besmette machines in die landen geen overlast in het Westen veroorzaken. Uit eerder onderzoek van Microsoft blijkt dat in arme landen de meeste computer infecties voorkomen.

Reacties (9)
02-12-2008, 15:36 door Anoniem
Eerst zadelen ze de hele wereld op met een webbrowser die zo lek is als een zeef. De gevolgen daarvan zijn inmiddels alom bekend. Nu gaan ze de wereld opzadelen met hun gratis 'beschermings-software'. Handig als je het er meteen bijkrijgt, als je door de koppelverkoop een pc koopt met Windows erop. Dan hoeven de andere virusaanbieders geen gratis troep meer te verspreiden en kunnen die zich richten op hun betaalde producten. En dan, als er geen concurrenten meer zijn, wordt het voor de consumenten pas echt een mooie wereld waarin men volop kan genieten van de innovaties van Microsoft. Zoals we ook hebben gezien bij de 'populairste' webbrowser.
Microsoft en filantropisch, laat me niet lachen zeg.
02-12-2008, 15:40 door Anoniem
Natuurlijk, de filantropische hoek. Er zijn genoeg gratis anti-virus oplossingen in de markt die voldoen voor thuisgebruik. Ik vindt dit wel het slechtste excuus wat ze hiervoor konden vinden.

De support is ook gratis natuurlijk - want als je het vanuit de filantropische hoek bekijkt is daar wellicht de meeste nood aan.

Success MicroSoft
02-12-2008, 16:37 door Anoniem
Doel van Microsoft: zo groot mogelijk marktaandeel in alles waar ze zich mee bezig houden. Krijgen ze dat niet uit de verkoop in westerse landen, dan vergroten ze het blikveld naar andere werelddelen. Krijgt men het dan nog niet van de grond: stekker er uit of je gooit het eerst gratis op straat in combinatie met de naam Microsoft en liefst samen met andere producten en diensten. Of het dan niet aan de inhoud van het product of de dienst zelf ligt als men geen groot genoeg aandeel krijgt? Daar willen ze het dan niet eens over hebben. Het gaat bij Microsoft al jaren niet meer om kwaliteit.
02-12-2008, 16:43 door Anoniem
Woeha! Dat is echt de mop van de eeuw... Microsoft kan dan misschien beter uit filantropie Windows en Office gratis aanbieden!
02-12-2008, 16:56 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
02-12-2008, 21:15 door Anoniem
Door Peter VGroenland heeft volgens de kaart meer besmettingen dan Duitsland, terwijl Groenland grotendeels onbewoond is.


"This map illustrates the relative infection rates..."

moet ik nog verder quoten?
02-12-2008, 23:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-12-2008, 00:01 door Bitwiper
Door Peter VGroenland heeft volgens de kaart meer besmettingen dan Duitsland, terwijl Groenland grotendeels onbewoond is.
Onder het plaatje staat (toegegeven slecht leesbaar) dat het getal (en dus de kleur) het aantal besmettingen per 1000 computers weergeeft. Het staat dus los van de bevolkingsdichtheid of het aantal bewoners.
03-12-2008, 05:40 door Anoniem
De reden om met Onecare te stoppen is niet omdat de virusscanner allerlei tests faalde, maar is in de filantropische hoek te vinden.

Moehahaha, die spin-doctor is goed !
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.