Kinderen krijgen van jongs af aan al te horen dat ze geen snoep van de straat moeten eten, maar als volwassenen een USB-stick op de grond zien liggen steken ze die zonder pardon in hun werkstation. En niet alleen "wildvreemde" hardware is vandaag de dag een risico, ook apparatuur uit de winkels is niet brandschoon. Denk maar aan alle gevallen van geïnfecteerde MP3-spelers en harde schijven die tijdens het logistieke proces besmet raakten. Dat zijn dan de gevallen waar het nog per ongeluk ging, maar wat als een fabrikant bewust routers met een backdoor produceert?
Daarom moet men ook hardware controleren en niet klakkeloos vertrouwen, iets wat nog te vaak gebeurt. Het principe van "trust but verify" geldt trouwens niet alleen voor hardware en software, ook mensen hoor je eigenlijk te controleren. Het is echter de vraag hoeveel bedrijven en instanties een goede screening van het personeel uitvoeren en hoe doe je dit eigenlijk? In de podcast spreekt (6:00) Brenno de Winter met Marcus Sachs van het Sans Institute over dit onderwerp.
Heb jij weleens een wildvreemde USB-stick of CD in je computer gestoken? voert jouw werkgever strenge screenings uit of moeten we ons meer zorgen over foute software maken? Laat het ons weten.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.