Tor is niet alleen handig voor activisten in landen die de vrijheid van meningsuiting niet accepteren, ook justitie vaart er wel bij de anonimiseringstool te gebruiken. Met Tor is het mogelijk om anoniem te internetten en dat is handig voor opsporingsdiensten bij het verrichten van onderzoek, aldus Andrew Lewman van het Tor-project in de nieuwste editie van de podcast.
Onlangs presenteerde het team een drie jarenplan, waarmee het team de richting voor de toekomst aangeeft. Hiermee wil het niet alleen transparantie tonen, ook zoekt het naar sponsoren om de punten uit de roadmap te verwezenlijken. Het belangrijkste punt is de gebruiksvriendelijkheid, maar ook zaken zoals de prestaties hoopt men te verbeteren. Daarnaast wil men de software voor mobiele telefoons gereed maken. Burgers gebruiken hun mobieltje steeds vaker om mee te surfen.
Lewman merkt op dat de tool eigenlijk voor iedereen bedoeld is die zijn of haar surfgedrag privé wil houden. En dat zouden meer mensen moeten doen, want er zijn nog altijd teveel gebruikers die niet stilstaan bij de hoeveelheid informatie die ze tijdens het surfen achterlaten en voor je het weet is het te laat, gaat Lewman verder. Naast Lewman komt ook Jeroen van Beek aan het woord. Hij schreef het programma eCL0WN, waarmee mensen met een mobiele telefoon een paspoort kunnen kopiëren.
Heb jij weleens Tor geprobeerd of durf je er niet meer zonder te surfen? laat het ons weten!
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.