image

Europarlementariër Elly Plooij: 'Afluisteren is zo gemakkelijk'

vrijdag 28 september 2001, 17:03 door Redactie, 2 reacties

'Afluisteren is makkelijk, heel makkelijk. Ik heb heel veel demonstraties van apparatuur gezien waarvan ik niet wist dat het kon. Alles wat er aan technologie beschikbaar is, gebruiken geheime diensten ook. Dit zegt europarlementariër Elly Plooij-van Gorsel (VVD), lid van de commissie die het bestaan van Echelon onderzocht. (Planet Multimedia)

Reacties (2)
29-09-2001, 05:33 door Anoniem
Omdat de techniek het toelaat...betekend niet per direct dat alles mogelijk en makkelijk is.

Groetjes,
ScreamOnline
Scream On The Internet!
[email]ScreamOnl@hotmail.com[/email]
30-09-2001, 23:22 door Anoniem
Originally posted by
Omdat de techniek het toelaat...betekend niet per direct dat alles mogelijk en makkelijk is.

Als je wat minder zou zuipen, meer zou luisteren als je aan het stappen bent, dan zou je weten waarom techniek ideaal is voor Aftappen van digitale communicatie.

Het verwerken kost namelijk maar een eenmalige investering, en aangezien de aantal mensen die je nodig hebt nihil is om het operationeel te houden, kost het je verhouding gewijs met tappen van telefoonlijnen -die uitgetikt moeten worden- haast niets.

Ook is intregiteit beter te waarborgen, immers een systeem is niet gevoelig voor afpersing, intimidatie en manupilatie. (zolang het niet online hangt that's)



De europarlementariër ziet gewone cryptografie als de 'envelop' om een brief: niet makkelijk te lezen, maar wel makkelijk te openen.

Ze vermoedt dat er voor de inlichtingendiensten niet al te veel geheimen zijn: 'Noem het intuïtie of een gevoel, ik denk dat de lidstaten meestal toch enigerlei toegang hebben tot de encryptie-producten van fabrikanten.'

Ik mag toch echt hopen van niet.(van M$ producten is het algemeen bekend, de FBI heeft meerdere malen hun om bepaalde functionaliteit gevraagd, waarop telkens het antwoord was: "dat zit er al in")
Volgens mij begrijpt mevrouw niet dat openbare crypto algoritmes uitgebreid door een grote groep mensen worden bekeken, getest en beoordeelt.
En zolang dat gebeurd verwacht ik niet dat voor opencrypto producten een inlichtingendienst een backdoor/key escrow methode heeft liggen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.