image

Cyberterreur is het werk van westerse vandalen

zaterdag 29 september 2001, 22:46 door Redactie, 3 reacties

Al jaren wordt gewaarschuwd voor cyberterrorisme: aanvallen even destructief als die van 11 september, met dit verschil dat ze worden uitgevoerd via netwerken op vitale computersystemen. Sinds 11 september lijken bedrijven en instellingen hier extra beducht voor. Beveiligingsbedrijven in de VS melden een toename in het aantal opdrachten. Er is angst dat een volgende aanval in cyberspace wordt uitgevoerd, al was het maar als wraak voor mogelijke vergeldingsmaatregelen van de VS, schrijft Herbert Blankesteijn in het NRC Handelsblad.

Reacties (3)
30-09-2001, 06:06 door Anoniem
Who the fuck is Herbert.

Afgezien dat ze broer scheidrechter is, vraag ik mij af wie hem tot specialist heeft gekroond.

maw: laat hem lekker praten over dingen waar hij wel ervaring -van dichtbij- mee heeft.... homo's in de familie bevoorbeeld.

Met alle respect voor Herbert, maar gezien het feit dat hij en John Vanderaart een teleac cursus presenteren, zegt al genoeg.

Eenieder die ooit eens een boek van John Vanderaart mbt MSX heeft gelezen, kan bovenstaande beamen, en weet dat je dit soort mensen beter niet serieus kunt nemen.
30-09-2001, 13:51 door Anoniem
Yep, nooit echt onder de indruk geweest van Herbie's aanpak.
Ik heb voor de gein eens op die PC-4U site gekeken, en het is huilen met de lamp aan.
Misschien dat Herbie op http://www.teleacnot.nl/sites/pc-4u/faq/netwerk.htm ook eens iets aan security kan doen..
Want het is wel leuk, zo'n ronkend stukje opinie in het NRC, maar ik heb medelijden met de arme gebruikers die het van zijn adviezen moeten hebben om veilig te kunnen 'internetten'. (Wie heeft eigenlijk uitgevonden dat het een werkwoord is tegenwoordig ? :-)

Peaz
30-09-2001, 20:21 door Anoniem
Klinkt weer als een typisch geval van : FUD
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.