image

Spamkoning Alan Ralsky huppelt nog steeds vrij rond

woensdag 7 januari 2009, 10:58 door Redactie, 3 reacties

Een van de grootste spammers aller tijden die precies een jaar geleden werd aangeklaagd, is nog altijd een vrij man. Ralsky verstuurde miljoenen spamberichten en hield zich bezig met het kunstmatig opblazen van de aandelenkoersen van Chinese bedrijven, om dan gekochte aandelen met winst te verkopen. De spammer had op 17 maart voor de rechter moeten verschijnen, maar die hoorzitting werd naar 17 juni uitgesteld.

Ook die datum werd niet gehaald, waarna het proces op 21 oktober zou moeten beginnen, de verdediging van de spammer maakte bezwaar. Er zou namelijk teveel bewijs tegen Ralsky zijn om binnen de gestelde tijd te verwerken, waarop het om meer tijd vroeg. Volgens het nieuwe schema beginnen de eerste hoorzittingen nu op 31 maart en zal de jury, als alles meezit, zich op 9 september over de zaak buigen. Tot die tijd is Ralsky gewoon een vrij man.

Reacties (3)
07-01-2009, 11:24 door Anoniem
Als hij genoeg verdient heeft met z'n gespam zou ik dat proces als ik hem was niet afwachten maar snel al m'n bezittingen verkopen of versturen naar een ander land en 'm smeren.
07-01-2009, 11:24 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-01-2009, 13:52 door Anoniem
Het is niet zo raar dat hij vrij man is, hij is immers nog niet veroordeeld, en is verder geen direkt gevaar voor de samenleving. Ongetwijfeld zal hij wel beperkingen opgelegd hebben gekregen dat hij bijvoorbeeld geen gebruik mag maken van internet en meer van dat soort zaken ?

Ook voor de 'spamkoning' geldt immers dat hij onschuldig is tot het tegendeel bewezen wordt. Waarna hij naar alle waarschijnlijkheid voor lange periode achter slot en grendel gaat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.