Een Italiaanse hacker beweert de website van de Russische virusbestrijder Kaspersky Lab te hebben gehackt, waarbij hij onder andere toegang tot de klantendatabase had. Via SQL-injectie lukte het de aanvaller om toegang tot de database van de Amerikaanse website te krijgen. Daarin stond informatie over gebruikers, activatiecodes, lijsten met bugs, beheerders, gegevens over de webshop en nog veel meer. Als bewijs zijn er verschillende screenshots geplaatst, hoewel de aanvaller geen persoonlijke informatie online zette. "Voor deze keer zal ik, voor redenen die ik niet hoef uit te leggen, geen screenshots met persoonlijke informatie of activatie codes publiceren." Wel heeft hij de lijst met database tabellen online gezet en dat is een behoorlijke lijst.
Unu, zoals de hacker zich noemt, is niet over de beveiliging van Kaspersky's site te spreken. "Kaspersky is een van de leiders op de security en anti-virus markt. Het lijkt erop dat ze niet eens hun eigen databases kunnen beveiligen. Het lijkt ongelooflijk, maar het is helaas waar." Andere beveiligers houden nog een slag om de arm, maar merken op dat de geplaatste screenshots en informatie legitiem lijken. "Ik hoop dat Kaspersky beheerders dit lek snel dichten, aangezien ze een grote klantengroep hebben, en het lijkt erop dat al die klanten gecompromitteerd zijn", zegt Gunter Ollmann van IBM.
Het is niet voor het eerst dat een website van Kaspersky het doelwit van hackers is. Vorig jaar werd de webwinkel, Roemeense, Franse en Maleisische websites van het anti-virusbedrijf gehackt en het jaar daarvoor waren de Australische en Braziliaanse versies aan de beurt. Sinds 2000 zijn de sites van de virusbestrijder tenminste 36 keer gekraakt geweest.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.