image

Politiescanner helpt identiteitsdieven

dinsdag 17 februari 2009, 11:44 door Redactie, 5 reacties

Identiteitsdiefstal is een groot probleem in de Verenigde Staten, het is echter de politie die in sommige gevallen het wel heel gemakkelijk maakt om de gegevens van een ander te misbruiken. Via politiescanners worden met grote regelmaat geboortedata en social security nummers doorgegeven. Informatie waarmee je in de VS allerlei zaken kunt regelen.

“Binnen tien minuten heb ik waarschijnlijk van tien mensen de geboortedata en social security nummers. Ik ben zelf agent geweest en weet hoe belangrijk het is om dergelijke gegevens te beschermen”, zegt Tony Cascio. Hij maakte het probleem kenbaar bij de politie. "De politiechef vertelde me dat ik een goed punt had, maar dat ze niet hun manier van werken zouden veranderen."

Instant Messaging
Volgens de politie is het gebruik van social security nummers en geboortedata van essentieel belang bij het identificeren van verdachten. Jay Foley van het Identity Theft Resource Center acht het mogelijk dat identiteitsdieven naar politiescanners luisteren. “Het probleem is echter hoe je het gaat bewijzen. Een crimineel zal niet zijn bron verklappen.” Jim Arnott, Greene County Sherrif, zegt dat de 800mhz radio's van nu niet zo makkelijk te scannen zijn als de radio's van vroeger. Het biedt extra beveiliging omdat we steeds van kanaal veranderen, zegt hij. Op het web zijn echter tal van sites te vinden die politiescanners afluisteren. Iets wat Arnott erkent. "Daarom doen we het meeste via de computer met instant-messaging, dat is niet te traceren."

Reacties (5)
17-02-2009, 12:12 door Anoniem
Het is best belachelijk dat zaken als sofi nummer over de ether gaan. In het oud-Hollandse systeem hoorde je dan wel de namen en de geboortedata van mensen, maar zoiets als een sofi nummer. Dat is toch ook helemaal niet relevant voor de politieagent op straat die een persoon of een voertuig wil controleren?

En voor de echt gevoelige informatie gebruikte men, voordat c2000 in gebruik werd genomen, gewoon GSM.
17-02-2009, 12:17 door Anoniem
ik dacht dat ze in de VS ook al P2000 en C2000-achtige systemen gebruikten, blijkbaar niet dus...
17-02-2009, 15:01 door Mozes.Kriebel
Door Anoniem.. In het oud-Hollandse systeem hoorde je dan wel de namen en de geboortedata van mensen, maar zoiets als een sofi nummer. Dat is toch ook helemaal niet relevant voor de politieagent op straat die een persoon of een voertuig wil controleren?...

De meeste mensen in de VS worden ge-identificeerd a.d.h.v. hun Social Security Number, i.p.v. hun naam.
Je kunt een willekeurige naam opgeven, een willekeurig gekozen SSN wordt wat lastig.

Daar gaan we met de opkomst van het Burger Service Nummer ook nog wel naar toe in NL
17-02-2009, 18:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
17-02-2009, 19:00 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.