image

TrapCall maakt anoniem bellen onmogelijk

dinsdag 17 februari 2009, 17:24 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaans telecombedrijf heeft vandaag een nieuwe tool gelanceerd die mensen in staat stelt anonieme bellers te ontmaskeren, door hun nummer en soms zelf naam en adres te laten zien. Volgens Kevin Mitnick, die TrapCall testte, is de privacy achter "Caller ID" nu totaal verdwenen. De dienst is gratis, komt met een blacklist voor telefoonnummers en voicemail en is via het internet te beluisteren. Voorlopig is TrapCall alleen nog maar voor AT&T en T-Mobile beschikbaar, maar de verwachting is dat andere grote providers binnenkort ook volgen.

"Het is niet bedoeld voor spionnen, geeks of een specifieke doelgroep", zegt Meir Cohen, directeur van TelTech. Het bedrijf is bekend vanwege het controversiële SpoofCard. Hiermee is het mogelijk om het eigen nummer te verbergen en zodoende SWAT-teams op nietsvermoedende burgers af te sturen, het zogeheten Swatting. "Iedereen heeft een hekel aan anonieme oproepen, tegenwoordig wil iedereen weten wie er belt en de keuze hebben om de telefoon op te nemen of niet."

Collect cal
TrapCall gebruikt een maas in CallerID dat jarenlang door telemarketeers werd gebruikt. Namelijk het feit dat nummer bij collect calls gewoon getoond worden, omdat de ontvanger voor de verbinding betaalt. Doordat TrapCall alle geweigerde, gemiste en onbeantwoorde oproepen naar TrapCall's eigen collect call nummer stuurt, is de eerder genoemde methode onbruikbaar geworden. Wanneer iemand een anoniem telefoontje krijgt, drukt hij op de knop van zijn telefoon die normaal de call naar de voicemail doorschakelt. Vervolgens wordt de verbinding ongemerkt naar TelTech's systeem doorgestuurd, waarna de call terugkomt op telefoon van de gebruiker, dit keer met nummer en wellicht verdere informatie. Uit een test bleek dat de beltoon alleen te horen was tijdens het doorsturen, wat maximaal zes seconden duurde.

Huiselijk geweld
Het hele verhaal heeft echter wel een keerzijde. Cindy Southworth, directeur van een stop huiselijk geweld instantie, maakt zich ernstig zorgen over de nieuwe ontwikkeling. "Dit is een ernstig probleem, omdat slachtoffers van huiselijk geweld vaak in contact moeten blijven met hun misbruiker, zeker wanneer het voormalige stel de voogdij over de kinderen deelt", zegt ze. Dankzij TrapCall is het makkelijker om iemand te lokaliseren. "De enige manier om nu nog je nummer te blokkeren, is door SpoofCard te gebruiken", sluit de directeur lachend af.

Reacties (4)
18-02-2009, 08:16 door RichieB
De vertaling laat te wensen over. In het artikel staat nu:

Trapcall gebruikt een maas in CallerID dat jarenlang door telemarketeers werd gebruikt. Namelijk het feit dat collect calls niet geblokkeerd worden, omdat de ontvanger voor de verbinding betaalt.

Dit moet zijn:

Trapcall gebruikt een maas in CallerID dat jarenlang door telemarketeers werd gebruikt. Namelijk het feit dat bij collect calls nummers niet afgeschermd worden, omdat de ontvanger voor de verbinding betaalt.

Ook de volgende zin klopt niet:

Doordat TrapCall alle geweigerde, gemiste en onbeantwoorde oproepen naar TrapCall's eigen collect call nummer stuurt, is de eerder genoemde methode onbruikbaar geworden.

De "eerder genoemde methode" in het artikel is SpoofCard, maar die werkt wel nog steeds. Wat niet meer werkt is het afschermen van je Caller-ID (met *67 in de USA).
18-02-2009, 10:16 door Napped
Wordt het ook mogelijk voor T-Mobile in Nederland?

Kan ik nog makkelijker grappen uithalen met telemarketeerd >:)
Nu is het vaak alleen op technische kennis, maar nu kunnen we ook andere dingen gaan exploiteren om die mensen het leven zuur te maken door mij lastig te vallen.

Helemaal met die nieuwe systemen met een Klop of er iemand thuis is of iemand opneemt.
Overlaten gaan en waneer opgepakt is hoor je niks, en een paar minuten later hoor je weer zo een persoon stotteren die je iets probeert te verkopen.
18-02-2009, 14:51 door Anoniem
De enige manier om nu nog je nummer te blokkeren, is door SpoofCard te gebruiken

Of gewoon bellen met een anonieme prepaid gsm. Dan zien ze het nummer wel maar kunnen ze er geen adres bijkrijgen.
19-02-2009, 11:59 door Anoniem
Door Anoniem
De enige manier om nu nog je nummer te blokkeren, is door SpoofCard te gebruiken

Of gewoon bellen met een anonieme prepaid gsm. Dan zien ze het nummer wel maar kunnen ze er geen adres bijkrijgen.

ook het eerste waar ik aan dacht
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.