image

Werklozen doelwit van spamaanval

woensdag 18 februari 2009, 12:17 door Redactie, 6 reacties

Door de economische crisis zijn talloze mensen op zoek naar een nieuwe baan en daar maken spammers gretig misbruik van. Beveiligingsbedrijf Symantec ontdekte een nieuwe spamaanval die ontvangers laat geloven dat ze hun C.V. naar een arbeidsbureau hebben gestuurd. De bijlage, "Copy of your CV.zip", is in werkelijkheid de malware "Hacktool.Spammer". Dit is een programma waarmee spammers grote hoeveelheden e-mail kunnen versturen.

Daarnaast gaan er ook e-mails rond die de ontvanger laten geloven dat er voor hen een baan is gevonden, maar dit is alleen een manier om actieve e-mailadressen te vinden. Zodra ontvangers de links in het bericht openen, krijgt de spammer een bevestiging dat het e-mailadres werkt en voor toekomstige spamruns te gebruiken is.

Reacties (6)
18-02-2009, 12:38 door Anoniem
<quote>Zodra ontvangers de links in het bericht openen, krijgt de spammer een bevestiging dat het e-mailadres werkt en voor toekomstige spamruns te gebruiken is.</quote>

Reden temeer om geen html in mail toe te staan.
18-02-2009, 14:17 door Anoniem
Door Anoniem<quote>Zodra ontvangers de links in het bericht openen, krijgt de spammer een bevestiging dat het e-mailadres werkt en voor toekomstige spamruns te gebruiken is.</quote>

Reden temeer om geen html in mail toe te staan.

Wat een flauwekul. Dan moeten we ook de auto's maar verbieden, omdat daar wel eens ongelukken mee gebeuren. Het is een kwestie van opvoeden en instrueren. Je stuurt je kind ook niet weg op met het eerste fietsje " en zoek het maar uit" ? Ook op volwassen niveau mag er nog best wel meer aandacht gegeven worden aan het veilig internetten en e-mailen.
18-02-2009, 14:35 door Eerde
Ja, ja... “copy of your CV” nou daar zullen de Nederlanders massaal in trappen, vanwege de muliculti maatschappij (en dat ben jij) gaan we in het vervolg alleen nog in het Engels met onze [s]sukkels[/s] cliënten communiceren.
18-02-2009, 14:49 door Anoniem
Een engelstalig CV is in bepaalde bedrijven heel normaal hoor. Ik werk in de detachering, en moet vaak genoeg een Engels CV opsturen naar de klant.
18-02-2009, 15:29 door Eerde
Door AnoniemEen engelstalig CV is in bepaalde bedrijven heel normaal hoor. Ik werk in de detachering, en moet vaak genoeg een Engels CV opsturen naar de klant.
Ik heb mijn CV ook in twee talen altijd klaar liggen voor het geval dat...
Maar dat is voor de massa toch echt niet gebruikelijk.
20-02-2009, 11:18 door spatieman
nou...
als ik bij een nederlands bedrijf soliciteer.
dan gebeurd dat in het NEDERLANDS..............
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.