image

Microsoft ontsmet 2,5 miljoen Windows computers

vrijdag 20 februari 2009, 11:52 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft een week na de lancering van de Malicious Software Removal Tool in februari zo'n 2,5 miljoen wormen, Trojaanse paarden en andere malware op Windows computers aangetroffen. De meest actieve malware is de Taterf worm, die van een miljoen machines verwijderd werd. Taterf steelt de inloggegevens van spellen als Lineage, World of WarCraft en Legend of Mir. De nummer twee op de lijst, de Frethog Trojan, houdt zich ook specifiek bezig met het stelen van wachtwoorden van online games.

De makers publiceren in hoog tempo allerlei varianten. Microsoft vond 17.070 verschillende Taterf en 26.420 verschillende Frethog bestanden. Naast "Online Game Password Stealers" verwijderde softwaregigant een kleine half miljoen nep-virusscanners en een half miljoen Trojaanse paarden die ontwikkeld zijn voor het stelen van informatie

Reacties (2)
20-02-2009, 13:33 door Eerde
Deze gratis tool kunt u downloaden bij http://www.honest-softmalware.ro ;)
20-02-2009, 15:34 door Ilja. _V V
De [url=http://www.microsoft.com/netherlands/beveiliging/verwijder2.aspx]MSRT NL-versie is hier gratis op te halen[/url] ook voor illegale Windows. Het verschil tussen deze download & die via Automatische Update is dat er na installatie de keuze uit drie typen scans: Snel, Volledig of Aangepast.
Indien onbereikbaar wegens besmetting: Via waarschuwingsdienst.nl van [url=http://www.waarschuwingsdienst.nl/render.html?it=1896]GovCERT is het ook te downloaden[/url].
Ander alternatief is de [url=http://onecare.live.com/site/nl-nl/default.htm]gratis Online OneCare Scanner (Volledige Scan)[/url] op onecare.live.com .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.