Twee weken na de vondst van een ernstig beveiligingslek in de website van Kaspersky Lab, beluister hier het commentaar van Eugene Kaspersky, hebben hackers weer een probleem op de site van de Russische virusbestrijder aangetroffen. Dit keer gaat het om een cross-site scripting lek op Kaspersky.com, wat aanvallers kunnen gebruiken voor phishingaanvallen of het stelen van creditcardgegevens, zo laat de Nederlandse beveiligingsonderzoeker Ronald van den Heetkamp tegenover Security.nl weten. Hij noemt het belachelijk dat anno 2009 en zeker in het geval van Kaspersky er zulke lekken in de website zitten. "Zeker nadat ze vertelden dat alles dicht was."
Volgens de onderzoeker had men met een scanner dit soort lekken in een "uurtje" kunnen vinden. Wat betreft het MySQL-injectie lek had dat gebruikt kunnen worden voor het stelen van activatiecodes. "Misschien komt men zo wel aan die illegale kaspersky sleutels." Van Den Heetkamp acht het goed mogelijk dat er nog meer lekken op de website aanwezig zijn. Een screenshot van het lek is op het sla.ckers forum te vinden.
Een van de bezoekers van het forum merkt op dat het om anti-virusbedrijven gaat, die alleen maar in anti-virus zijn gespecialiseerd. "Ze denken alleen aan de beveiliging die ze kennen. Geef ze een virus en ze vinden het, maar als het gaat om webapplicatie beveiliging dan weten ze daar niets vanaf."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.