image

Apple onthult eindelijk veilige versie van Safari

woensdag 25 februari 2009, 10:49 door Redactie, 8 reacties

Het blokkeren van malware, een phishingfilter en ondersteuning van EV-SSL certificaten, zaken die voor andere browsers al lange tijd normaal zijn, maar sinds gisteren ook in Safari zijn terug te vinden. Het gaat nog wel om de bètaversie van Safari 4, maar beveiligingsexperts zijn tevreden dat Apple eindelijk een inhaalslag maakt als het om beveiliging gaat. Safari kreeg de laatste jaren flinke kritiek omdat het geen phishingfilter implementeerde en ook Extended Validation (EV) SSL certificaten niet ondersteunde. PayPal Chief Information Security Officer Michael Barrett adviseerde gebruikers van de betaaldienst om op Opera, Firefox of IE over te stappen, aangezien Safari te onveilig was.

Net als alle andere browsers beschikt ook Safari 4 over een "pornoknop" om tijdens het surfen geen sporen op de computer achter te laten, is het eenvoudig om de opgeslagen cache te legen, cookies en popups te blokkeren en is er een betere integratie met virusscanners. Daardoor kan de software automatisch gedownloade bestanden op malware controleren. Een overzicht van alle security features is op deze pagina te vinden, de browser zelf is hier te downloaden.

Reacties (8)
25-02-2009, 10:59 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
25-02-2009, 12:57 door Dr.Wh4x
Er schijnt al een bug voor te zijn.
25-02-2009, 16:27 door spatieman
jaja..
een die meteen toch stiekem apel zooi blijft instaleren..
25-02-2009, 19:13 door Anoniem
De grap is dat phishing protectie ook al in Safari 3 zat. Ik kreeg een keer een melding van een onveilige pagina. Deze melding was echt van mijn browser afkomstig, niet van iets anders. Ik kon alleen nergens in de opties ofzo iets terug vinden over deze functie.

(btw, die capicha is echt lastig hier :S)
25-02-2009, 20:20 door Anoniem
Safari 3.2.1 ondersteunt ook reeds EV certificaten en laat rechtsbovein de naam van houder zien.
26-02-2009, 10:49 door Ed Dekker
Deze post komt via Safari4. Gister de hele avond zitten testen. Lijkt goed te werken, op een paar interface stroefheidjes na.
En heel duidelijk stukken sneller op bepaalde sites. /. lijkt ineens weer een gewone website ;-)

@Dr.Wh4x Vertel eens over die bug,
26-02-2009, 20:23 door Anoniem
Ondersteuning voor EV certificaten en anti-phishing zit sinds versie 3.2 in Safari. En van de grote jongens was Safari de eerste met een private browsing functie. Dat zit er al meer dan 2 jaar in...
De anti-phishing zit onder het tabje 'beveiliging' van de voorkeuren van Safari en is bij de installatie van 3.2 automatisch aangezet. Private browsing is te vinden onder het Safari menu ('Privé modus...'), en tot slot, bij EV certificaten zie je in de titelbalk naast een slotje ook in groene letters de bedrijfsnaam.
27-02-2009, 09:18 door Rene V
Door Anoniem

(btw, die capicha is echt lastig hier :S)

Niet als je je registreert. Voordeel is dat je reactie direct geplaatst wordt en je ook geen captcha hoeft in te vullen ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.