image

Conficker worm verliest terrein in Europa

vrijdag 10 april 2009, 09:32 door Redactie, 4 reacties

Het aantal met Conficker besmette machines in Europa is sinds eind maart flink afgenomen, terwijl de worm in Azië juist een sterke stijging kent. Op 30 maart verschenen cijfers waaruit bleek dat 31% van de geïnfecteerde Conficker computers zich in Europa bevond. Inmiddels zijn we een week verder en is het percentage naar 18 procent gedaald. In Azië was het omgekeerde zichtbaar, daar steeg het aandeel van 44,6% naar 58%. Ook in Zuid-Amerika was er een toename zichtbaar. China is met 16,6% nog altijd het zwaarst getroffen land, gevolgd door Brazilië en Rusland, met elk tien procent.

De bijgewerkte cijfers zijn afkomstig van IBM's ISS, dat eerder liet weten dat Conficker op vier procent van de besmette machines was aangetroffen. Die teller staat inmiddels op zes. "We waarschuwen om dit percentage niet te extrapoleren naar het totale aantal besmette machines op het internet, aangezien onze sensoren alleen maar bronnen van verdachte activiteit melden", zegt Hollly Stewart.

Reacties (4)
10-04-2009, 09:44 door Anoniem
een worm die niks doet, waar zijn we bang voor?
10-04-2009, 11:27 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
10-04-2009, 12:21 door spatieman
india china, och, 99% van de machines zijn illigale window's dozen die niet kunnen patchen..
10-04-2009, 12:38 door Anoniem
Hangt af van de telling, tenzij het echt een super grote wijziging is natuurlijk.

Maar hier zijn een paar factoren waar men rekening mee kan houden :
- sommige geïnfecteerden zitten achter een NAT router, die worden wsl maar 1 keer geteld terwijl er misschien 5 geïnfecteerde hosts achter zitten
- onnozel, maar het valt ook op op sociale netwerk sites :
het is ondertussen goed weer en mensen zitten minder aan de pc, wat wil zeggen dat die niet aan staat, wat wil zeggen dat die niet geteld kan worden
veel mensen zijn ook op vakantie, en dus wordt hun thuis pc/laptop ook niet geteld

Er zal wel een daling zijn denk ik, velen hebben ondertussen over Conficker gehoord en de removal tools waren echt makkelijk te bedienen, zelfs door de pc-analfabeten.

- Dark
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.