De Wall Street Journal haalde vandaag weer de wereldpers met het nieuws dat informatie over de Joint Strike Fighter door buitenlandse spionnen is buitgemaakt, maar net als met het verhaal over de stroomnet hackers, worden naamloze functionarissen als bron gebruikt. Volgens deze bronnen zouden de aanvallers onopgemerkt terabytes aan gegevens, met betrekking tot het ontwerp, prestaties en de elektronica, naar buiten hebben weten te smokkelen. De eerste aanvallen zouden al in 2007 hebben plaatsgevonden en tot zeker 2008 hebben voortgeduurd.
Details over de aanvallen kan de krant niet geven, wat ook geldt voor de identiteit van de aanvallers en de omvang van de spionage. De meest gevoelige gegevens zouden niet in gevaar zijn geweest, aangezien die informatie op computers staat die niet met het internet verbonden zijn. De naamloze functionarissen merken op dat de aanvallen via Chinese IP-adressen zijn uitgevoerd, maar dat dit nog niet wil zeggen dat de aanvallers ook uit China komen. Net als met het eerdere artikel ontkent de Chinese regering nu ook alle betrokkenheid. Het Pentagon wilde niet op de zaak reageren, maar het Amerikaanse hoofd contraspionage Joel Brenner, liet vorige maand weten dat informatie over het straaljagerprogramma was gelekt.
De Wall Street Journal kreeg bij de vermeende aanvallen op het stroomnet veel kritiek van beveiligingsexperts, die vonden dat men zich voor het karretje van bepaalde overheidsinstanties had laten spannen. Onlangs liet Obama nog weten dat hij meer geld voor de beveiliging van cyberspace wil uittrekken. Reden voor deze auteur om tien tips te geven om enge cyberwarfare artikelen te schrijven.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.