image

Nederlandse hackerconferentie HAR uitverkocht

dinsdag 21 juli 2009, 09:06 door Redactie, 3 reacties

Hacking at Random, de grootste openlucht hackerconferentie ter wereld die van 13 t/m 16 augustus in Vierhouten plaatsvindt, is uitverkocht. Er zijn al ruim tweeduizend tickets verkocht, wat betekent dat de limiet van het terrein en evenement zelf is bereikt. Volgens de organisatie zal er dan ook geen verkoop van tickets aan de deur plaatsvinden. De lezingen en presentaties van dit jaar gaan onder andere over encryptie, surveillance, privacy, oude hardware, vrije content, milieuproblemen, het "kraken" van sloten, opensource software, DRM en censuur. Zo is er een debat tussen Stichting Brein en FTD. Verder laat WikiLeaks zien hoe ver de macht van overheden en bedrijven reikt en bespreekt de Electronic Frontier Foundation de toenemende surveillance. Een ander interessant en belangrijk onderwerp dat de revue passeert is de beveiliging van het GSM-netwerk, wat helemaal niet zo veilig is als veel mensen denken.

Harde schijven shredden
In samenwerking met CMGG organiseert Security.nl "Shredding at Random", waar HAR-bezoekers de mogelijkheid krijgen om letterlijk gehakt van hun harde schijf te maken. Inschrijven is eenvoudig, via security.nl/shredder kun je met een paar muisklikken een tijdslot reserveren. Wees er snel bij, want het aantal tijdslots is beperkt. Na afloop van het shredden krijgt iedereen de restanten van zijn of haar harde schijf mee.

Reacties (3)
21-07-2009, 10:34 door Anoniem
Komen de presentaties ook online zoals bij Blackhat? kan er helaas niet bij zijn :(
21-07-2009, 13:43 door Anoniem
Ja, vaak in de vorm van video opnamen met de sheets/computerbeelden erdoor gemonteerd.
21-07-2009, 22:08 door Mark2009
Beetje jammer dat ze complotdenkers als Wikileaks een serieus podium geven. Voor mij heeft HAR daar echt minpunten mee gescoord.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.