image

NASA-hacker McKinnon verliest hoger beroep

vrijdag 31 juli 2009, 11:44 door Redactie, 9 reacties

De uitlevering van NASA-hacker Gary McKinnon aan de Verenigde Staten is weer een stap dichterbij gekomen, de Brit verloor het hoger beroep dat hij had aangespannen. McKinnon hackte in 2001 en 2002 een kleine honderd slecht en onbeveiligde systemen van het Pentagon, NASA en andere overheidsinstanties. Tijdens het proces werd bij de ex-systeembeheerder het syndroom van Asperger vastgesteld. Volgens de advocaten van de Britse rechter hielden de openbare aanklager en minister van Binnenlandse Zaken hier geen rekening mee, waarop ze besloten tegen de uitlevering in beroep te gaan. De rechter oordeelde deze ochtend dat zijn uitlevering rechtmatig is en in verhouding met zijn overtreding staat.

Janis Sharp, de moeder van McKinnon, noemde haar zoon "naïef genoeg om computermisbruik zonder het hebben en aanwezig zijn van een advocaat toe te geven." Zijn advocaten gaan mogelijk nu in beroep bij het House of Lords en het Europese hof voor de Rechten van de Mens, maar twee eerdere beroepen waren daar onsuccesvol. "We zijn kapot. Als de wet zegt dat het eerlijk is om iemands leven op deze manier kapot te maken, dan is het een slechte wet", aldus Sharp.

Reacties (9)
31-07-2009, 12:26 door Anoniem
Rechters kijken steeds minder naar omstandigheden, bang om iets fout te doen. Niemand durft nog voor mogelijke gevolgen op te draaien als ze afwijken van wat er op papier staat.
31-07-2009, 12:32 door Anoniem
Ja, omdat hij het syndroom van Asperger heeft wist hij dus niet wat hij deed? Het syndroom kent 7 niveaus van heel licht tot gelijk aan een zware autistische storing. Slechts in het laatste geval besefte hij het inderdaad niet wat de consequenties zouden kunnen zijn. Op niveaus 1 tot en met 5 had je dit wel kunnen beseffen. Dus, op welk niveau zit hij? Is het toch 6 of 7, dan is hij ontoerekeningsvatbaar en had hij nimmer zonder supervisie op het internet gemogen.

Een ervaringseskundige.
31-07-2009, 14:23 door Anoniem
Wat ik nog steeds mis is :

Wat heeft hij gevonden ?

Hij was ergens naar op zoek . . .

Als de waarheid boven water komt dan kunnen ze hem ook niet meer opsluiten.
31-07-2009, 18:16 door Anoniem
Je wlt geen mensen uitleveren aan een land dat martelt en gevangenen naar geheime gevangenissen stuurt.
01-08-2009, 15:51 door Anoniem
Ik snap niet dat mensen in dit advocaten truukje trappen.
Kom op de man is systeembeheerder geweest, als je echt niet overweg kon met verantwoordelijkheden was het hem nooit gelukt daarin werk te vinden.

Een van de dingen die je als een beheerder leert is dat privacy alles is het is je taak privacy van mensen te beschermen en zorgen dat systemen niet makkelijk gekraakt kunnen worden.

De heer McKinnon heeft honderd of meer systemen gekraakt.
Uit zijn beroep wist hij donders goed hoe het zou overkomen voor anderen hij was ook bewust bezig bij overheid systemen.
Het maakt niet uit wat het was dat hij gekraakt al was het slecht beveiligd het is je taak het dan meteen te raporteren en niet te gebruiken.
Informatie op een server die achter beveiliging staat is van de beheerder of de betrokkenen niet van een cracker.

En asperger? ik ben zelf beheerder met het syndroom niet de ergste categorie maar geloof me iemand in catagorie 6 of 7 komt nog niet eens door de opleiding heen.
Stop met een medische afwijking als slap excuus te gebruiken.

En mensen die awhh roepen moeten zich een keer in dingen verdiepen er is niks zieligs aan niet aan het syndroom niet aan deze crimineel meest hypocriete is dat als hij niks zou hebben zou men vermoedelijk er niks om geven en zeker niet als het hun systeem was.

Sluit zulke mensen maar op ze brengen miljoenen aan schade aan bedrijven en verkloten de tijd van mensen zoals mij.
Een hacker had vroeger een ere code namelijk dat ze nooit verder gingen dan waar de toegang werd verkregen nu heb je enkel nog maar een paar hackers en de rest scriptkiddies of crackers.
Deze man is geen hacker dat is het enige waar bezwaar kan hebben over dit hele proces die titel verdiend hij niet.
02-08-2009, 00:19 door Anoniem

Sluit zulke mensen maar op ze brengen miljoenen aan schade aan bedrijven en verkloten de tijd van mensen zoals mij.
[/quote]
Zorg dan gewoon dat je je werk goed gedaan hebt ipv je eigen tekortkomingen afschuiven op iemand die een zogenaamde hacker is, als je hem daadwerkelijk ziet als hacker wil ik zeker niet je werkgever of klant zijn. Zeg nou eens eerlijk hoeveel euri schade heeft jouw werkgever al opgelopen aan scriptkiddies door jouw onkunde... kom je al in de buurt van de beheerders van NASA?
02-08-2009, 15:36 door Anoniem
Door Anoniem:

Sluit zulke mensen maar op ze brengen miljoenen aan schade aan bedrijven en verkloten de tijd van mensen zoals mij.
[/quote]
Zorg dan gewoon dat je je werk goed gedaan hebt ipv je eigen tekortkomingen afschuiven op iemand die een zogenaamde hacker is, als je hem daadwerkelijk ziet als hacker wil ik zeker niet je werkgever of klant zijn. Zeg nou eens eerlijk hoeveel euri schade heeft jouw werkgever al opgelopen aan scriptkiddies door jouw onkunde... kom je al in de buurt van de beheerders van NASA?[/quote]
Het is een strijd die geen een kant kan winnen nieuwe beveiliging nieuwe exploit enz probeer dat maar eens aan een directie uit te leggen dat je dagelijks zou moeten auditten en zo kostbare tijd van werknemers wegnemen denk niet dat veel het zullen snappen nee iinplaats moet je met een plan komen wat de directie tevreden stelt en hopelijk jou wat ellende bespaart.

Als men het verzuimd terwijl ze de middelen hebben dan is het tekortkoming maar als iemand met beperkte middelen moet roeien kan je het ze kwalijk nemen?
Ik heb geen inzage in hun beleid of hun budget maar ik ga er niet van uit dat ze een ruime hebben.
Dan nog weten beheerders donders goed dat er altijd tekortkomingen zijn je laat mensen machines controleren dan worden er fouten gemaakt simpel.
En wie zegt dat ze nu eigenlijk slecht beveiligd waren (voor die tijd) je vergeet dat we spreken over beveiliging rond 2000 als je eerlijk wil zijn moet je het vergelijken met de beveiliging adviezen van die tijd en niet deze tijd.
Ik denk dat die lijsten een heel aantal bladzijden als het al niet boeken korter zijn dan nu.


En nogmaals hij is geen hacker zo een specialist huur je in om je protocollen en beveiliging beleid in praktijk te testen waarna je advies krijgt, dit is gewoon een crimineel die in systemen heeft ingebroken omdat hij vond dat hij het recht er toe had wat hij niet heeft.
Zo iemand noem je een cracker dat de media graag de termen verwisseld is hun keuze.

Verder zijn het niet de beheerders die hem aanklagen het is de overheid ik hoor geen enkele beheerder zijn mening of wel?
Ik zou iemand die oordeelt op dingen die hij niet te zien krijgt ook niet eens als klant willen eerlijk te zijn nog als werkgever te hebben.
Het wijzen met de vinger vind jij te makkelijk waarom doe je het zelf dan ook?


Als een winkel eigenaar slechte sloten op de deur heeft en er wordt ingebroken verandert dat dan dat er een crimineel heeft gestolen?
Maakt het wat uit voor het vonnis? Nee niemand zei dat hij zij moest inbreken dat besloten ze voor hun zelf.
De heer McKinnon brak niet in omdat het slecht beveiligd was maar omdat hij dat wou al zou het potdicht zijn dan had hij het nog gedaan want hij wou iets weten wat als het er al is hem niks aan gaat.

Er zit een groot verschil tussen fouten en criminele activiteiten en dat vergeet men in deze zaak zo te merken.
Al hebben de beheerders fouten gemaakt dan nog hebben ze niks crimineels gedaan.
Probeer nu maar eens het zelfde over de heer McKinnon te zeggen.

En over schade in een bedrijf denk je nu werkelijk dat zulke info door een beheerder op straat gegooid wordt?
Al is er schade dan gaat het u nog niks aan niet vervelend bedoeld maar dat heet een geheimhoudingsverklaring.
Iets waar geen enkele beheerder onderuit komt.
03-08-2009, 14:01 door Anoniem
Het punt is of hij uitgeleverd moet worden aan de VS en dat moet niet gebeuren om de reeds genoemde reden. De VS martelt en overtreedt internationale conventies. Alleen daarom moet deze man niet uitgeleverd worden.
03-08-2009, 15:54 door Anoniem
Ik ben er voor om per definitie niemand aan Amerika uit te leveren.
Pas als Amerika bereid is om Amerikanen uit te leveren ga ik akkoord met dergelijk wangedrag van "onze" rechters.
Voorlopig zal Amerika geen onderdanen uitleveren omdat ze dat in wet hebben verankerd. Men gaat zelfs nog een stap verder door te stellen dat ze het recht hebben Amerikanen in het buitenland te bevrijden. Ook dat is in wet verankerd.

In Europa moeten we eens stoppen mensen uit te leveren aan landen die weigeren hetzelfde te doen met hun onderdanen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.