Twee jaar geleden werd de website van de Verenigde Naties gehackt, maar het SQL-injectie lek waardoor aanvallers de pagina wisten te bekladden, is nog altijd niet verholpen. Volgens Robert Graham zijn uit het voorval twee lessen te trekken. "De eerste is dat het niet uitmaakt hoe eenvoudig de oplossing is, organisaties zoals de VN kunnen die niet uitvoeren. Ondanks dat een stagiair de bug binnen 5 minuten kan oplossen, zorgt de bureaucratie ervoor dat de organisatie tienduizenden dollars moet spenderen om een fix uit te rollen."
Zo moet een programma manager externe consultants aansturen, die vervolgens een tijdslijn moeten voorstellen en de fix verifiëren. Ook moeten verschillende managers die cybersecurity niet begrijpen, goedkeuring geven, wat ze waarschijnlijk niet doen, aldus Graham.
De tweede les is dat de kosten van het niet verhelpen van het lek lager zijn dan het oplossen ervan. "De VN kan met het probleem leven en na elke hack de boel opruimen." Ondanks de ernst van dit soort lekken, zouden ze niet vaker dan een of twee keer per jaar gehackt worden. "Deze twee zaken betekenen dat het goedkoper is voor de VN om na elke hack op te ruimen, dan het probleem te verhelpen, althans, zo denkt het management."
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.