image

Hackers beter georganiseerd dan overheid

dinsdag 15 september 2009, 11:20 door Redactie, 5 reacties

Hackers zijn beter georganiseerd om Amerikaanse overheidsinstanties en bedrijven aan te vallen, dan de overheid en bedrijven hun IT-systemen kunnen beschermen, zo liet een topman van het Ministerie van Homeland Security aan een senaatspanel weten. Volgens Philip Reitinger van het Amerikaanse National Cybersecurity Center, zijn hackers beter in het uitwisselen van informatie dan de overheid. "Dat is een gebied waarin we kunnen groeien." De senaat werd ook voorgelicht over carding websites, waar criminelen creditcardnummers, hacking tools en andere informatie uitwisselen.

In tegenstelling tot de traditionele georganiseerde misdaad, heerst er bij digitale criminelen een losse hiërarchie, waarin leden elkaar niet kennen. Een hacker in de Oekraïne kan anoniem bij iemand uit een ander land creditcardnummers kopen. "Door anonimiteit is het moeizaam om deze criminelen te identificeren", aldus Michael Merritt van het Secret Service Office of Investigations. Reitinger liet verder weten dat er ook voortgang wordt geboekt door het uitrollen van betere authenticatie, waarbij geen gebruikersnamen en wachtwoorden meer zijn vereist. Daarnaast gaat zijn departement het aantal werknemers meer dan verdubbelen.

Reacties (5)
15-09-2009, 12:03 door Anoniem
De titel van het artikel is niet in overeenstemming met de inhoud.
In de tekst staat juist dat digitale criminelen minder georganiseerd zijn, maar beter communiceren.
15-09-2009, 13:32 door Anoniem
Door Anoniem: De titel van het artikel is niet in overeenstemming met de inhoud.
In de tekst staat juist dat digitale criminelen minder georganiseerd zijn, maar beter communiceren.
meer georganiseerd =/= beter georganiseerd
15-09-2009, 13:54 door Anoniem
Beter georganiseerd in de communicatie dus.
15-09-2009, 14:55 door Anoniem
Dat is een open deur. Slecht georganiseerde aanvallers vallen meteen af, zodat alleen de goed georganiseerde overblijven. Een snelle en effectieve selectie. De overheid kan zo niet georganiseerd worden, en zal dus altijd achterlopen. Daar staat tegenover dat de overheid als geheel het voordeel van de grote schaal heeft. De hele overheid platleggen zal niet lukken. Kortom, af en toe gaat het ergens mis, en dat kan soms hard aankomen, maar er blijft voldoende capaciteit om aanvallen te weerstaan.
16-09-2009, 14:18 door spatieman
zo zie je maar weer dat het een puinhoop is bij iedere overheid.
ze kletsen maar wat af, maar wat er gezegt wordt ,wordt niet verstaan..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.