image

Microsoft lanceert tools voor veilige software

donderdag 17 september 2009, 10:58 door Redactie, 2 reacties

Microsoft heeft twee security tools beschikbaar gemaakt waarmee ontwikkelaars op een veilige manier software kunnen ontwikkelen en testen. Het gaat om de BinScope Binary Analyzer, een verificatie tool die controleert of de juiste compiler en linker bescherming wordt gebruikt. "Een van de dingen die we ontdekten, is dat de juiste compiler instelling veel kan veranderen", zegt beveiligingschef Roger Halbheer.

De tweede gratis tool is de MiniFuzz File Fuzzer, een eenvoudige fuzzer die fuzz testing vergemakkelijkt door bestandsformaten aan de applicatie te geven die het niet verwacht. Bij fuzzing bestookt men een programma met allerlei data, om zo problemen uit te lokken die vervolgens weer te misbruiken zijn. Voor het ter beschikking stellen van de tools gaat Microsoft niet over één nacht ijs. "We proberen je alle tools te geven die we hebben, zo lang het zin heeft vanuit een beveiligingsperspectief gezien. Het risico is simpel: Als we het aan onze klanten geven, geven we het ook aan de criminelen", gaat Halbheer verder.

De werking van beide tools wordt op het Security Development Lifecycle blog uitgelegd. "Als je in-house ontwikkelt, bekijk en gebruik ze dan. Als dat niet het geval is, zorg dan dat je leverancier ze gebruikt of iets dergelijks." Naast de twee programma's is er ook een security whitepaper van het SDL team verschenen die het integreren van SDL practices aan eigen projecten omschrijft.

Reacties (2)
17-09-2009, 14:56 door Anoniem
Als je in-house ontwikkelt is er weinig reden om de "BinScope Binary Analyzer" te gebruiken. Dit test instellingen van de compiler, maar die weet je al. Als Microsoft dus gewoon zegt hoe het zou moeten zijn (volgens Microsoft en alleen met Microsoft compilers natuurlijk), ben je klaar. Geen nutteloze tools nodig.

Het geeft wel weer een mogelijkheid voor security mensen zonder kennis van zaken om executables te gaan scannen en dan daar leveranciers mee lastig te vallen (compliancy blabla). Zou dat zijn wat Microsoft wil?
17-09-2009, 15:19 door Anoniem
Ik heb even getest met MiniFuzz en win32 CLI app in C, gecompileerd met mingw. Helaas kwam ik niet ver:

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object.

Aangezien de geteste applicatie geen dot net is, moet dit wel van MiniFuzz zelf afkomen.

Geen log, lege crashes directory. Op Help klikken geeft Unable to locate HelpFile. Vreemd, want even daarvoor wist ie het nog wel te vinden.

Is er iemand die het wel aan de praat krijgt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.