image

Apple dicht ernstig iTunes-lek

woensdag 23 september 2009, 09:06 door Redactie, 3 reacties

Apple heeft een ernstige kwetsbaarheid in iTunes gepatcht waardoor aanvallers kwetsbare systemen konden overnemen. Door het openen van een geprepareerd PLS bestand zou de applicatie kunnen crashen of is er willekeurige code uit te voeren. Afhankelijk van de rechten waarmee de gebruiker is ingelogd, zou dit volledige controle over het systeem betekenen. Het probleem is verholpen in iTunes 9.0.1, die er is voor Mac OS X v10.4.11 en nieuwer, Windows XP, Vista en Windows 7. Updaten kan via de Apple Updater of Apple Downloads. In 2007 waren er al meer dan een half miljard iTunes gebruikers.

Reacties (3)
23-09-2009, 13:19 door eMilt
En zoals gebruikelijk bij Apple betekent dat dus de hele applicatie opnieuw downloaden en installeren (+/- 100 MB). Incrementele patches heeft men blijkbaar nog nooit van gehoord. Oh ja en goed opletten natuurlijk dat je de standaard aangevinkte checkboxjes van Safari en MobileMe uit zet anders installeer je die ook nog even mee.
23-09-2009, 15:07 door [Account Verwijderd]
Door eMilt: En zoals gebruikelijk bij Apple betekent dat dus de hele applicatie opnieuw downloaden en installeren (+/- 100 MB). Incrementele patches heeft men blijkbaar nog nooit van gehoord. Oh ja en goed opletten natuurlijk dat je de standaard aangevinkte checkboxjes van Safari en MobileMe uit zet anders installeer je die ook nog even mee.

En vervolgens dezelfde update nog een keer aanbiedt...
23-09-2009, 19:48 door eMilt
Door Donenzone: En vervolgens dezelfde update nog een keer aanbiedt...
Ah, ik dacht al dat het aan mij lag, maar de software updater blijft inderdaad volhouden dat ik de iPhone configuration utility moet updaten ook al is die up to date met de aangeboden versie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.