image

Firefox controleert alle browser plugins

maandag 5 oktober 2009, 13:47 door Redactie, 5 reacties

Om Firefox-gebruikers tegen drive-by download aanvallen te beschermen, gaat Mozilla alle plugins binnen de opensource browser controleren. Eerder werd al Adobe's Flash plugin op de laatste versie gecontroleerd, maar een nieuwe versie van de "Plugin Finder Server" kijkt naar alle geïnstalleerde browser plugins. Het gaat dan onder andere om Adobe Reader, QuickTime, Windows Media Player, Java, RealPlayer en andere plugins die aanvallers misbruiken voor het automatisch infecteren van internetgebruikers.

De nieuwe plugin pagina moet op 15 oktober gelanceerd worden, maar het testteam loopt één dag achter op schema. Toch hoopt men de vertraging in te kunnen lopen. De code van zowel de server als client zijn hier te vinden.

Reacties (5)
05-10-2009, 15:22 door Anoniem
goed werk! alleen op zo'n manier houd je de boel "veilig" in iedergeval zo veilig als het kan.. maar het is al een mega verbetering tegenover oude plugins die zo lek als een mandje zijn in sommige gevallen.
05-10-2009, 22:21 door spatieman
ja.
Maar beschermt het ook tegen rotte plugins die voude dingen doen..
05-10-2009, 23:15 door Skizmo
vreemd... mijn divx web player is outdated dus ik klik op 'update'... gebeurd niks. Flash is up-to-date en die mag ik wel updaten.
06-10-2009, 09:22 door Rene V
https://www-trunk.stage.mozilla.com/en-US/plugincheck >>>>>>>>>

Beveiligde verbinding mislukt


www-trunk.stage.mozilla.com gebruikt een ongeldig beveiligingscertificaat.

Het certificaat is alleen geldig voor *.mozilla.com.

(Foutcode: ssl_error_bad_cert_domain)


Suspected attack: Perspectives was unable to verify the security of your connection to this website
12-10-2009, 12:32 door Anoniem
Goed hoor, dat mozilla de gebruiker wil beschermen, maar dan wel als een opt-in graag.

Ik verbaas me er trouwens over dat zo'n actie van mozilla over het algemeen met goedkeuren word begroet terwijl gelijk acties van microsoft gelijk met de grond gelijk gemaakt worden. Daarom: de mogelijkheid creëren, prima. De controle bij de gebruiker.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.