image

Mozilla controleert alle Firefox plugins

woensdag 14 oktober 2009, 11:25 door Redactie, 2 reacties

Mozilla heeft een pagina gelanceerd die voor Firefox-gebruikers controleert of de geïnstalleerde browser-plugins nog up-to-date zijn. De opensource ontwikkelaar begon een maand geleden met het controleren van alleen Flash, wat een groot succes was. Tien miljoen mensen zouden vervolgens hun lekken plugin hebben bijgewerkt. "Dit is een zeer belangrijk project voor ons, omdat oude versies van plugins crashes en andere stabiliteitsproblemen kunnen veroorzaken, maar ook een groot beveiligingsrisico zijn", zegt 'Human Shield' Johnathan Nightingale.

Dat was ook de reden dat de opensource ontwikkelaar zich in eerste instantie alleen op Flash richtte. De nieuwe "Plugin Check" herkent meer dan 15 verschillende plugins en dat aantal wil Mozilla verder uitbreiden. De pagina toont welke plugins lek zijn, gevolgd door een link met updates.

Firefox 3.6
In Firefox 3.6 zal er ingebouwde ondersteuning aanwezig zijn om gebruikers te helpen met het up-to-date houden van hun plugins. Wie met de toekomstige browser een website bezoekt, zal in dit geval gewaarschuwd worden als een website kwetsbare plugins aanroept. "We hebben al een behoorlijke lijst met plugins en versies, maar we blijven die beheren en onderhouden aan de hand van onze gesprekken met plugin ontwikkelaars en onze gebruikers", gaat Nightingale verder. Hij wil graag van gebruikers weten of de plugin controle voor verrassingen zorgde.

Reacties (2)
14-10-2009, 12:39 door Anoniem
wow - de pagina herkent wel 15 plugins! Ik heb even op de Add-ons for Firefox (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox) site gekeken, en er zijn wel duizenden plugins. Dan bereik je met een check van 15 wel iets, maar je laat toch een boel eindjes open...
14-10-2009, 13:33 door Erwtensoep
Door Anoniem: wow - de pagina herkent wel 15 plugins! Ik heb even op de Add-ons for Firefox (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox) site gekeken, en er zijn wel duizenden plugins. Dan bereik je met een check van 15 wel iets, maar je laat toch een boel eindjes open...

Een addon is niet hetzelfde als een plugin....
Alle addons hebben al een automatische update functie.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.