image

Microsoft: Ook Windows 7 heeft virusscanner nodig

zondag 8 november 2009, 10:19 door Redactie, 6 reacties

Alle computergebruikers op welk platform dan ook, hebben een virusscanner nodig, zo laat Microsoft in een reactie op een onderzoekje van de Britse virusbestrijder Sophos weten. Sophos opende op een standaard Windows 7 systeem, zonder anti-virus software en met een standaard ingestelde User Account Control (UAC), tien virussen. Acht werden er niet door de beveiligingsmaatregel gestopt. Volgens het anti-virusbedrijf is een virusscanner dus nog steeds vereist. "Daar zijn we het mee eens: gebruikers van een computer, op elk platform, moeten een anti-virus software gebruiken, waaronder die Windows 7 draaien", zegt Microsoft topman Paul Cooke.

"Als je onbekende code op je machine draait, kunnen er slechte dingen gebeuren", merkt Cooke op. Hij is het niet helemaal met de test eens, toch laat die wel zien dat de meeste mensen niet bewust malware op hun systeem installeren. Systemen raken meestal via de browser of e-mailclient geïnfecteerd. "Hoewel ik het absoluut eens ben dat anti-virus software essentieel voor het beschermen van je PC is, zijn er ook andere beschermingsmaatregelen."

Aandikken
Windows 7 zou via User Account Control (UAC), Kernel Patch Protection, Windows Service Hardening, Address Space Layout Randomization (ASLR) en Data Execution Prevention (DEP) over dit soort maatregelen beschikken. "Het resultaat is dat Windows 7 het ontwikkelingsproces en de technologieën behoudt en verfijnt die van Windows Vista het veiligste Windows besturingssysteem ooit hebben gemaakt." Internet Explorer 8 beschermt daarnaast tegen bekende kwaadaardige websites en downloads. Iets waar Sophos volgens Cooke helemaal niet bij stil heeft gestaan. "Hoewel ik geen fan ben van bedrijven die hun bevindingen over Windows 7 aandikken om meer van hun eigen software te verkopen, ben ik het met hen eens dat je nog steeds een virusscanner voor Windows 7 nodig hebt."

Reacties (6)
08-11-2009, 11:34 door Anoniem
Welke virusscanner raadt Microsoft aan voor mijn linux-doos?
En SirDice die dagelijks vele virussen van linux-computers verwijdert, welke virusscanner kan ik volgens u het beste gebruiken op linux?
08-11-2009, 15:46 door Anoniem
AVG for Linux
08-11-2009, 16:00 door Anoniem
Of AVAST voor Linux
08-11-2009, 19:13 door vinylat45
"Op welk platform dan ook", haahhaahaa

Op Windows bedoelen ze! Niet voor de rest!
08-11-2009, 22:35 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
09-11-2009, 11:39 door spatieman
niet zaniken, op alle platformen zijn virusen..
maar de opmerking van M$, dat W7 het veiligste os is, (lacht in vuistje)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.