image

VS verbieden P2P-software voor ambtenaren

donderdag 19 november 2009, 14:54 door Redactie, 4 reacties

Amerikaanse ambtenaren mogen geen P2P-software zoals Limewire meer op overheidscomputers installeren en ook het gebruik van de software op thuiscomputers wordt bekeken. Dinsdag werd de “Secure Federal File Sharing" wetgeving geïntroduceerd, die het gebruik van peer-to-peer (P2P) software aan banden legt. De afgelopen maanden zijn verschillende gevoelige documenten via P2P-software uitgelekt, zoals het onderduikadres van Obama en specificaties van zijn helikopter.

"We kunnen niet langer de dreiging negeren die onveilige P2P-netwerken voor gevoelige overheidsinformatie vormen", zegt Edolphus “Ed” Towns, voorzitter van het House Oversight and Government Reform" comité. "Vrijwillige zelfregulatie heeft gefaald en nu is het tijd voor het Congres om actie te ondernemen." Volgens schattingen gebruiken op elk moment 20 miljoen mensen P2P-software, wat het beveiligingsrisico alleen maar vergroot. "De tijd is gekomen bestandsuitwisseling te beperken", liet Towns verder weten. "Ik geloof dat mijn wetsvoorstel helpt om dit soort onbedoelde datalekken in de toekomst te voorkomen."

Het voorstel van Towns gaat mogelijk niet alleen voor overheidscomputers gelden, want hij wil dat er ook richtlijnen voor netwerken en computers van aannemers komen, alsmede persoonlijke computers van ambtenaren die met overheidsnetwerken verbinding maken.

Reacties (4)
19-11-2009, 19:53 door Anoniem
Belachelijk dat ze willen zorgen dat je thuis, op je eigen pc niet eens zelf mag weten wat je installeert. Laat ze het dan verbieden (en onmogelijk maken) dat je op je eigen pc aan je werk zit. Kan er ook niks lekken.
19-11-2009, 20:35 door quikfit
Deze lekkages zijn zoiets als:Dweilen met de kraan open.
20-11-2009, 10:24 door spatieman
op de PCs op het werk nog daar aan toe.
maar thuispc's ?
maar aan de anderekant. kan ik ze geen ongelijk geven, er zijn genoeg raamabmtenaren die hun werk mee naarhuis nemen, en daar verdergaan, en als ze hun P2P niet correct ingestelt hebben, dan wordt dus inderdaad ALLES mee geshared.
20-11-2009, 11:31 door Anoniem
poorten dichtgooien behalve noodzakelijke en daarop geadvanceerde packetfiltering toepassen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.