image

Razzia tegen leden hackerforum

woensdag 25 november 2009, 12:47 door Redactie, 4 reacties

De Duitse en Oostenrijkse politie hebben gisteren tijdens een grootschalige Razzia vijftig woningen doorzocht van leden van een online hackerforum. Vier personen, drie Duitsers en een Oostenrijker, werden aangehouden. De Oostenrijker zou zich aan verschillende hacking misdrijven schuldig hebben gemaakt en was tevens beheerder van een botnet van 100.000 machines. Het "elite crew" forum waar de aangehouden personen op actief waren, fungeerde volgens de Duitse politie als platform voor het uitwisselen van illegaal verkregen inloggegevens, creditcardgegevens, accountgegevens, kwaadaardige software en instructies voor het vervalsen van documenten en het plegen van fraude.

Bij de actie waren meer dan 200 agenten betrokken. Het onderzoek naar het hackerforum liep al meer dan een jaar. Bij de invallen zijn talloze computers, schijven en andere illegaal verkregen luxe-goederen in beslag genomen. Op de computers verwacht de politie gegevens te vinden die tot de aanhouding van andere computercriminelen zullen leiden. Alle verdachten zijn tussen de 15 en 26 jaar oud.

Reacties (4)
25-11-2009, 13:34 door Syzygy
15 jaar

Ik kan dit natuurlijk niet goedkeuren of goedpraten maar wat deed je zelf toen je 15 was.
Zo'n jongen heeft wel wat te vertellen aan zijn kleinkinderen.
Niet dat mijn leven nou zo dul is en was maar toch.
25-11-2009, 13:45 door Anoniem
Op de computers verwacht de politie gegevens te vinden die tot de aanhouding van andere computercriminelen zullen leiden.

Ik mag toch hopen dat een beetje hacker dat soort gegevens wel versleutelt. En aangezien je in Duitsland en Oostenrijk iet aan je eigen veroordeling hoeft mee te werken (i.t.t. Engelend) kan dat nog erg lastig worden voor de politie.
25-11-2009, 14:49 door SirDice
Door Syzygy: Ik kan dit natuurlijk niet goedkeuren of goedpraten maar wat deed je zelf toen je 15 was.
Geen grootschalige creditcard fraude in ieder geval.
25-11-2009, 16:16 door Syzygy
Door SirDice:
Door Syzygy: Ik kan dit natuurlijk niet goedkeuren of goedpraten maar wat deed je zelf toen je 15 was.
Geen grootschalige creditcard fraude in ieder geval.

Nee daarom juist !! Ik ook niet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.