image

VS willen overal andere bodyscanners

zondag 24 januari 2010, 14:49 door Redactie, 7 reacties

De Verenigde Staten willen niet dat landen allemaal dezelfde bodyscanner en andere beveiligingssystemen gebruiken. Dat maakt het namelijk eenvoudiger voor terroristen om ze te omzeilen, aldus de Amerikaanse minister van Binnenlandse Veiligheid Janet Napolitano. "Wat we willen voorkomen is een identieke aanpak, omdat de terroristen dan de aanpak kennen en die proberen te omzeilen", zo liet de minister tijdens een bezoek aan Europa weten.

Napolitano spreekt de komende dagen met Europese ministers en topmensen van de luchtvaartindustrie over nieuwe maatregelen om informatie over vliegtuigpassagiers te verzamelen en uit te wisselen. Ook nieuwe beveiligingsmaatregelen en standaarden voor luchthavenbeveiliging komen aan bod. Wat betreft landen die huiverig voor het gebruik van bodyscanners zijn, zijn er volgens Napolitano ook nog andere maatregelen die luchthavens onafhankelijk van elkaar kunnen nemen.

Reacties (7)
24-01-2010, 16:52 door Anoniem
Leuke titel: "VS willen".
En de rest van de wereld. Mogen die ook iets willen. Of alleen maar gehoorzamen?
25-01-2010, 02:44 door Anoniem
Een verplichting om allemaal verschillende scanners in te zetten is zinloos. Als een persoon eenmaal weet welk apparaat er in gebruik is zal deze de weg van de minste weerstand kiezen en dan heb je aan een verspreiding van verschillende apparaten nog niets. Ook zijn die apparaten niet heilig wat betreft detectie, wat het onverstandig maakt om een compromis te vinden in toepassing van verschillende apparaten in plaats van een keuze van het beste apparaat voor de detectie die nodig is.
25-01-2010, 11:47 door Anoniem
De VS, het vierde Rijk? Volgens mij hebben we tig jaren geleden een derde Rijk uitgebannen. Krijgen we nu het dictatorschap van de VS over ons heen? De concentratiekampen en een sicherheitsdienst hebben ze al. Oh ja, de doelgroep is er ook al. Kortom, zien we hier de geschiedenis zich herhalen?
25-01-2010, 12:14 door Anoniem
Je kunt beter "VS wil" zien dan "China wil".
25-01-2010, 21:36 door spatieman
Adolf Obama...
26-01-2010, 11:25 door Preddie
ik ben tegen body scanners! idd Adolf Obama

Maar als "VS wil", dan moet "VS ook betalen"
26-01-2010, 16:51 door Anoniem
Als je een vergunning wil om naar de VS te vliegen kunnen ze eisen dat je aan voorwaarden voldoet, zoals verschillende bodyscanners. Dit is daarnaast goed voor concurrentie (natuurlijk geen prijsafspraken.......dat gebeurt nergens). Indien een vliegveld niet voldoet aan de eisen gesteld door de VS is het jammer maar helaas. Vergeet niet dat transport voor 95% in handen van de overheden zijn door controle op voertuigen, belastingen op brandstof en eisen op het vlak van vergunningen (apk). Daarnaast is er ook van dat heerlijke OPENBAAR(?) vervoer. Geen Chipkaart met je gegevens? Geen transportrecht meer.

EIGEN SCHULD DIKKE BULT....sorry moest ff roepen.... Wat ik bedoel is dat we uiteindelijk toch zelf de politici kiezen (dat laten ze ons toch denken met het anonieme oncontroleerbare stemrecht) die dit mogelijk maken. Het enige dat wij doen is roepen op een forum waar ze een groot deel van hun ideen vandaan halen..........

Het Orakel
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.