image

Versatel lost beveiligingsproblemen ADSL (niet) op

maandag 28 januari 2002, 14:38 door Redactie, 1 reacties

Door een vergissing bij Versatel was een aantal ADSL modems van het merk Polycom uitgeleverd met de standaardwachtwoorden zoals deze door de fabriek zijn ingesteld er nog in. Hierdoor was het mogelijk via internet op een dergelijk modem aan te loggen en de instellingen te wijzigen, en hierdoor de verbinding te saboteren. Ook kon men het interne netwerk achter het modem benaderen na wijzigen van de NAT instellingen. Versatel heeft snel op het probleem gereageerd en het binnen 2 dagen opgelost.

Update

Wij krijgen nog steeds meldingen over lekke Versatel ADSL modems. Ook ontvingen we een bericht waarin wordt gesteld dat op sommige modems zelfs zonder wachtwoord NAT is te configureren. Daarnaast zou er een bug in het modem zitten:
als 2 verbindingen gelijktijdig opgebouwd worden, dan wordt het password weer op default gezet. We wachten op commentaar van Versatel.

Reacties (1)
30-01-2002, 11:38 door Anoniem
Evenals bij Versatel is ook de KPN/XS4ALL modem van Alcatel ongunstig in het nieuws geweest, zonder resultaat. Benieuwd wat er nu weer (niet) gaat gebeuren.
De provider houdt zelf graag een achterdeur op een kier, voor 'service' zoals dat heet. Als je zelf het wachtwoord verandert/activeert kan de provider het abonnement afsluiten (sic)!
Iets voor de Consumentenbond wellicht?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.