image

Besmette PC bevat 3 soorten malware

woensdag 3 maart 2010, 18:10 door Redactie, 8 reacties

Op een besmette computer staan gemiddeld drie soorten malware, maar het aantal is aan het afnemen. Virusbestrijder ESET zag vorig jaar dezelfde hoeveelheid malware op machines, maar merkt dat dit elke maand langzaam aan het afnemen is. "Dit is mogelijk een indicatie dat virusschrijvers hun operaties consolideren", zegt senior malware-onderzoeker Pierre-Marc Bureau. Cybercriminelen zouden meer met één programma doen, in plaats dat ze na de infectie allerlei verschillende malware installeren.

Wereldwijd gezien zijn er grote verschillen. In China zijn gemiddeld 4,5 soorten malware op één computer actief. "Dit geeft aan dat malware operaties niet overal hetzelfde worden uitgevoerd." Met name wachtwoordstelers voor online spellen zijn in Azië actief, terwijl er minder malware in omloop is die bankrekeningen probeert te plunderen. Wachtwoordstelers verspreiden zich niet zelf en worden meestal door andere malware geïnstalleerd, wat verklaart waarom er op Chinese PC's meer malware staat. Inmiddels verzamelt ESET elke dag meer dan 200.000 nieuwe en unieke malware exemplaren.

Reacties (8)
03-03-2010, 18:32 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
03-03-2010, 22:10 door Anoniem
DAN nederland
03-03-2010, 22:47 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
04-03-2010, 09:51 door Anoniem
Echt zeer nutteloos. De getallen zijn gewoon variabel, dus je kunt niks vaststellen.
04-03-2010, 11:03 door Anoniem
Drie soorten malware ja: Windows, Internet Explorer en Adobe. Moet iemand dat niet even roepen?
04-03-2010, 13:16 door Anoniem
Twee reacties van mensen die heel basale dingen kennelijk niet begrepen hebben, en zich wellicht helmaal niet realiseren dat ze iets niet begrepen hebben. Ik kan de verleiding niet weerstaan iets uit te leggen. Schoolmeestermodus aan ;-).

Door Draconian: Landelijk is het onzin om te vergelijken omdat bijvoorbeeld China veeeeeeeel groter is als Nederland dus ook meer besmette computers. Duh.

Ik neem aan dat je bedoelt te zeggen dat het onzin is om tussen landen te vergelijken.

Het gemiddelde inkomen in Luxemburg is hoger dan dat in Duitsland. Die vergelijking kan je maken ondanks het feit dat Duitsland aanzienlijk groter is. De toverwoorden in dit artikel zijn "gemiddeld" en "per computer". Zoek de betekenis eens op als je die niet begrijpt, er gaat een wereld van begrip voor je open. Als je de betekenis niet begrijpt bevind je je overigens in goed gezelschap, uit de debatten over de OV-chipkaart in de 2e kamer is gebleken dat heel wat kamerleden niet begrijpen wat "gemiddeld" betekent.

Door Anoniem: Echt zeer nutteloos. De getallen zijn gewoon variabel, dus je kunt niks vaststellen.

Je stelt zelf nu vast dat de getallen variabel zijn. Vaststellen wil niet zeggen dat de toekomst in beton gegoten is of zo. Een gemiddelde vaststellen is gewoon een rekensommetje op basis van de beschikbare cijfers. Verschillen per land in die gemiddelden vaststellen is niets anders dan je sommetjes per land uitrekenen en constateren dat de uitkomsten verschillen. Een trend vaststellen is een kwestie van bekijken hoe een cijfer zich door de tijd heen ontwikkelt en te constateren dat daar een toe- of afname inzit, en de statistiek biedt manieren om dat weer in getallen uit te drukken. Dat zijn allemaal vaststellingen die je zonder meer kan doen als je maar over de cijfers beschikt. Ze verschaffen inzicht in patronen die in de cijfers besloten liggen.

Je ziet dat de onderzoeker er mogelijke verklaringen voor bedenkt. Dat levert weer mogelijkheden op die door nader onderzoek bevestigd of verworpen kunnen worden. Het resultaat is meer inzicht in hoe de malwarewereld zich ontwikkelt en dat geeft een organisatie die het bestrijden ervan als doel heeft houvast. Da's absoluut nuttig voor ze.
06-03-2010, 21:50 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
19-07-2010, 15:34 door Anoniem
Misschien iets nuttigers: Er bestaan namelijk soorten malware. Sommige zijn minder gevaarlijk dan andere zoals popup's en cookies. Met de meest nieuwe virusprogramma's krijgen de gevaarlijkste malware gewoon geen kans meer om nog binnen te dringen. Dit komt doordat goeie virusprogramma's hun virussdefinities automatisch updaten. U hoeft zelf niet eens meer te betalen voor een goed programma probeer maar eens Avira of Microsoft Security Essentials. Meer over soorten malware: http://beste-gratis-anti-virus.blogspot.com/2010/07/malware-welke-verschillende-soorten.html. Meer over de beste gratis antivirus-programma's kom je te weten op: http://beste-gratis-anti-virus.blogspot.com/2009/10/dit-is-een-goeie-vraag-er-zijn-veel.html.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.