image

"NAVO kwetsbaar voor Chinese cyberaanvallen"

maandag 8 maart 2010, 15:40 door Redactie, 2 reacties

Zowel de NAVO als Europese Unie zijn gewaarschuwd voor een toename van Chinese cyberaanvallen, die steeds vaker voorkomen. Ook het Amerikaanse leger en overheid worden regelmatig getroffen. Uit een vrijdag gepubliceerd Amerikaans rapport zou blijken dat er elke maand 1,6 miljard aanvallen op het congres en overheidsinstanties plaatsvinden.

Volgens analisten zijn met name de systemen van de EU kwetsbaar, omdat de aparte lidstaten voor de beveiliging verantwoordelijk zijn. Ook James Lewis van het Centre for Strategic and International Studies merkt op dat de EU in vergelijking met de VS en Groot-Brittannië "minder competent" is als het op beveiliging aankomt. "Door hun zwakke beveiliging zijn Europese instellingen een ideaal doelwit voor aanvallers. Ze zijn interessant voor de Chinezen als het gaat om onderwerpen van wapenverkoop en non-profileratieverdrag tot Tibet en energie."

Angst
Een ander punt van kritiek is dat Amerikaanse en Europese inlichtingendiensten nauwelijks inlichtingen uitwisselen. Uit angst dat informatie in de verkeerde handen komt, zijn inlichtingendiensten volgens de Britse krant The Times gedwongen om hun werkwijze aan te passen. Onlangs kwam Ryan Singel van Wired nog met een artikel dat het hele concept van "cyberoorlog" een truc is om het open karakter van het internet stuk te maken.

Reacties (2)
09-03-2010, 15:11 door Anoniem
LS,

Hoe of wat over de kwetsbaarheid van europese systemen voor chinese cyberaanvallen....

Ja het is waar dat deze gebeuren en nee meneer Ryan Singel van Wired het is geen truc om het open karakter van het internet stuk te maken. Het stuk maken gebeurd wel vanuit de EU richtlijnen (acta; EMI, Sony, WB en dergelijke) en de ISP's zelf die hier op moeten acteren.

In het jaar 2003 na Christus waren er al meer dan 1.4 miljoen attacks per 24 uur op diverse systemen van de EU commissie. Dit zal heden zowiezo al meer zijn......

Deze 1.4 miljoen aanvallen per 24 uur kwamen uit de omgeving van Peking en voor 75 - 80 % kwamen deze van diverse officiele instellingen. Lees hiervoor banken ; verzekeringen en dergelijke.

Ik heb helemaal niets tegen chinesen of chinese instellingen maar feiten zijn nu eenmaal feiten. De hoeveelheid toendertijd was zo groot en de wijze waarop het gebeurde zo gestructureerd dat je gerust kan zeggen dat dit op professionele wijze georganiseerd was. Dit zal heden ten dagen alleen maar erger / 'beter' zijn.

Maar ja er is weldegelijk een truc in komst om het open karakter van het internet te beperken. Zie andere stukken......

Moeten we angst hebben voor de dreiging CyberWar? Ja dat zouden we moeten hebben. Moeten we ons beschermen tegen CyberWar? Ja dat zouden we moeten doen.

Moeten we uitkijken wat voor apparatuur we kopen en door wie de software is geschreven? Ja dat moeten we. Gebeurd dit in Europa? Ja als laatst in de UK.

Zou de Navo kwetsbaar zijn voor een CyberWar bijvoorbeeld uit China.......

Volgens mij is die al enige jaren aan de gang.......
21-11-2010, 14:23 door Anoniem
ik ben het helemaal met u.
eens maar weet u?
wij in het westen verkopen ..ons....aan het oosten
allllllllllleen
voor het dikke GELD ..........het is triest
op naar de volgende OORLOG?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.