image

Grootste spammer ter wereld woont in Moskou

dinsdag 23 maart 2010, 12:42 door Redactie, 2 reacties

De grootste spammer ter wereld woont in Moskou en maakt reclame voor internetmedicijnen, dat beweert de Russische vereniging voor elektronische communicatie (RAEC). Rusland speelt een belangrijke rol in de hoeveelheid spam die rondgaat, zeven van de top tien spammers zijn Russisch. Bij elkaar verdienden de Russische spammers in 2009 94 miljoen euro, terwijl dit de Russische economie 355 miljoen euro aan productiviteitsverlies koste, aldus onderzoek van RAEC. Die ontdekte verder dat veel Russische spam via Amerikaanse servers wordt verstuurd.

Boetes
Een deel van heet probleem ligt in de lage boetes. Vorig jaar kregen Europese spammers bij elkaar een boete van 2,85 miljoen euro. Een schijntje ten opzichte van de 218 miljoen euro die ze verdienden. "Dezelfde situatie zie je ook in veel andere markten, waarbij bedrijven die zich met illegale activiteiten bezighouden zoveel geld verdienen, dat ze de opgelegde boetes kunnen betalen", zegt Dmitry Zakharov van RAEC.

Naast hogere boetes, wil hij ook deelnemers binnen het spamnetwerk bestraffen. Toch moet justitie meer aandacht aan het opsporen en vervolgen van "spamkoningen" geven. In veel gevallen dat spammers worden opgepakt, gaat het om kleine deelnemers aan het spamnetwerk, in plaats van het meesterbrein dat alles regelt. Gisteren werd bekend dat Rusland strengere regels gaat instellen voor het registreren van domeinnamen, om zo misbruik door onder andere spammers tegen te gaan.

Reacties (2)
23-03-2010, 14:52 door Anoniem
"Grootste spammer ter wereld woont in Moskou"

Graag namen en rugnummers....
29-03-2010, 13:29 door Anoniem
Kan iemand poort 25 (uitgaand) bij hem dichtzetten?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.