image

Inbrekers slaan toe na Facebook status-update

maandag 29 maart 2010, 17:25 door Redactie, 5 reacties

Een Amerikaans echtpaar is beroofd nadat ze op Facebook hadden aangegeven een weekendje weg te zijn. Volgens Keri McMullen en Kurt Pendleton zou een oude vriend hun status update hebben aangegrepen om voor 10.000 dollar aan juwelen en elektronica, waaronder een plasma televisie, te stelen. Op camerabeelden is te zien hoe twee mannen het huis betreden en vervolgens met de televisie en een wasmand aan spullen er vandoor gaan.

Na het online zetten van de beelden besefte McCullen dat ze zes maanden eerder één van de mannen als "vriend" had toegevoegd. Ze kende hem nog van haar jeugd, maar had hem al twintig jaar niet meer gezien. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Reacties (5)
29-03-2010, 17:33 door Anoniem
Wie van ons hier heeft een camera in of op zijn huis gericht? Vind het bij Opsporing Verzocht ook altijd zo discutabel dat 'een doodnormaal gezin' twee of meer security cams in en rond het huis heeft staan.
29-03-2010, 20:14 door Anoniem
Tjah kan je verwachten...
30-03-2010, 08:59 door Anoniem
Ook ik heb twee camera's en een alarminstallatie in huis hangen en wat is daar mis mee?
Er is niets mis mee om je huis te beveiligen en bovendien krijg je nog korting op je verzekeringspremie.
Mij een raadsel wat hier discutabel aan zou zijn, tenslotte weet het echtpaar door deze camera's in te zetten wie de inbrekers is.
30-03-2010, 09:27 door Anoniem
Na de inbraak waarbij men er met onze laptops vandoor ging, had ik ook veel zin om de deur los te laten snachts en een camera op te hangen... maar ja, te lui en ik sluit toch liever gewoon af. Elke nacht op wacht zitten met een honkbalknuppel ging trouwens ook vervelen ;-).

Zodra ik meer kostbaarheden dan oude meuk in huis heb ga ik zeker ook een camera ophangen. Maar voorlopig wil ik vooral de levende have beschermen en dan heb ik er niks aan om achteraf te zien wie er langs geweest is.
01-04-2010, 16:41 door spatieman
leuk toch dat facebook...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.