image

Google erkent Buzz privacyblunder

dinsdag 6 april 2010, 13:45 door Redactie, 3 reacties

De lancering van Google's sociale netwerksite Buzz zorgde voor een storm van kritiek, reden voor de zoekgigant om de instellingen aan te passen. Alle Buzz-gebruikers moeten hun privacyinstellingen opnieuw bevestigen, zo laat product manager Todd Jackson in een blogposting weten. "Al snel na de lancering van Google Buzz beseften we dat we niet alles juist hadden gedaan", zo laat hij weten.

Transparantie
De meeste kritiek ging over het automatisch volgen van mensen met wie veel gemaild werd. Google voegde deze mensen automatisch aan de Buzz contactenlijst toe. Tot grote woede van sommige gebruikers. Een vrouwelijke gebruiker ontdekte plots hoe haar privégegevens opeens zichtbaar voor haar ex-man werden. Deze instelling is nu vervangen door een suggestie om bepaalde mensen te volgen. Google erkent dat veel mensen inmiddels Buzz gebruiken voordat de veranderingen werden doorgevoerd.

"We willen je helpen om Buzz in te stellen op de manier zoals jij wilt. Het bieden van transparantie en controle aan de mensen die onze producten gebruiken is erg belangrijk voor ons", aldus Jackson. Gebruikers krijgen nu een scherm te zien dat vraagt om de Buzz-instellingen te bevestigen. Eerder liet Jackson nog weten dat Buzz onvoldoende getest was.

Reacties (3)
07-04-2010, 08:43 door spatieman
een optie voor NEE, rot op met je vrienden netwerk zou handig zijn.
07-04-2010, 16:21 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
08-06-2010, 18:14 door Anoniem
Zoals altijd biedt Google (ik heb geen zin om voor de zoveelste keer uit te leggen waarom het een * bedrijf is) alleen zijn excuses aan maar gaat lekker door met haar privacy schendende praktijken.

Zojuist met een gmail account getest, en ja hoor buzz staat automatisch aan...?

Ik zal het iniedergeval nooit, maar dan ook nooit gebruiken!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.