Zoals gewoonlijk wordt er weer eens lulkoek gepropageerd door de partij die er het meeste baat bij heeft. Een aantal feitelijke onjuistheden:
Daaruit bleek dat 25% van de websites die illegale software aanbieden, malware verspreiden. Verder zou 59% van de vervalste software en key generators die via P2P-netwerken zijn te downloaden, ongewenste of kwaadaardige code bevatten.
De rapporten waaruit deze percentages komen zijn gehouden danwel gesponsord door software conglomeraten en organisaties zoals de BSA, MPAA, RIAA et cetera. Inderdaad dus een beetje "Wij van WC Eend...". Zoals we gewend zijn van vooral de MPAA en de RIAA zijn de cijfers zwaar opgeblazen en lijken ze eerder gebaseerd op de natte dromen van de platenbazen dan werkelijke verkoopcijfers.
Dat keygens regelmatig trojans in zich hebben is allang geen nieuws meer, en een beetje ervaring leert dan ook dat je AV software moet hebben. Nog beter is het om gewoon te zoeken naar de key in text formaat.
"Illegale software vergroot de kans op cybercrime en beveiligingsproblemen"
Deze is nieuw en blijkbaar proberen ze hiermee mee te liften op de groeiende populariteit van de term Cybercrime. De relatie tussen warez en cybercrime is natuurlijk volkomen uit de lucht gegrepen en stoelt nergens op. Beveiligingsproblemen heb je alleen wanneer je zo stom bent om geen antivirus software danwel firewall te hebben.
Daarnaast verspillen bedrijven en consumenten tijd en geld door met gebrekkige en niet ondersteunde software te werken, zo is in het rapport van de piraterijbestrijder te lezen. Die stelt verder dat de schade van illegale software meer dan 50 miljard dollar bedraagt.
Poeh poeh, 50 Miljard dollar? Zie eerder genoemde opmerking over natte dromen van platenbazen. Dit cijfer is alleen realistisch wanneer je POTENTIELE schade meeneemt van grote hacks, en dat heeft weer geen enkele relatie met illegale software.
Een illegaal gedownloadde kopie van een stuk software betekent nog niet dat dit concreet een verlies van een verkoop zou zijn voor de betreffende maker. Meestal download men dingen die men anders sowieso niet gekocht zou hebben (te duur, niet echt nodig, you name it).