image

Medisch onderzoek naar NASA-hacker McKinnon

zaterdag 22 mei 2010, 08:57 door Redactie, 2 reacties

Zoals verwacht heeft de nieuwe Britse Minister van Binnenlandse Zaken de uitlevering van NASA-hacker Gary McKinnon uitgesteld. Daardoor is er nu ruimte om wederom het medisch bewijs te onderzoeken, waaruit zou moeten blijken dat McKinnon niet aan de Verenigde Staten kan worden uitgeleverd.

De Britse hacker lijdt aan het syndroom van Asperger, waardoor het volgens zijn advocaten onmenselijk is om hem uit te leveren. Als inderdaad blijkt dat de gezondheid van McKinnon door een uitlevering in gevaar komt, zal hij zeer waarschijnlijk in Groot-Brittannië worden berecht. De advocaat van McKinnon hoopt dat de beslissing binnen een aantal weken valt.

Obama
Het grootste obstakel voor minister Theresa May is het overtuigen van haar adviseurs. "Die zullen mogelijk vertellen dat als ze de eerder gemaakte beslissing terugdraait, de Amerikanen haar misschien voor het gerecht slepen voor een juridische herziening. Maar dit is onwerkelijk: de regering Obama zal dit waarschijnlijk niet namens een lokale staat aanklager doen", aldus Geoffrey Robertson. McKinnon hackte negen jaar geleden 97 computers van het Amerikaanse leger en NASA, op zoek naar bewijs over UFO's. Hij werd in 2002 aangeklaagd, sindsdien loopt er een procedure over zijn uitlevering.

Reacties (2)
23-05-2010, 13:19 door spatieman
zucht...
23-05-2010, 18:06 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.