image

Hacker plaatst Hitlerfoto op overheidssite

maandag 31 mei 2010, 17:02 door Redactie, 3 reacties

Een mogelijk Argentijnse hacker heeft een foto van Hitler op een Oegandese overheidssite gezet. De State House website werd gisteren uit de lucht gehaald nadat "Kaka argentine" ruim 24 uur eerder de foto online had gezet. Waarom het meer dan een dag duurde voordat de website offline ging is niet bekend. De Hitlerfoto stond naast die van de Oegandese president Museveni.

Het is niet de eerste keer dat de Oegandese overheid het doelwit van hackers is. Vorig jaar werden pro-Palestijnse leuzen op de website van het Ministerie van Defensie geplaatst. Volgens de presidentiële persvoorlichtster zou het mogelijk om een "interne strubbeling" binnen het hostingbedrijf gaan. "Er is mij verteld dat de externe service providers problemen binnen hun bedrijf hebben en dat één van de ex-medewerkers hier mogelijk achter zit", aldus Linda Nabusayi. Het contract met de service provider is inmiddels opgezegd.

ICT minister Aggrey Awori heeft nieuwe cyberwetgeving aangekondigd die een einde aan de cyberaanvallen moeten maken.

Reacties (3)
31-05-2010, 18:06 door Anoniem
Oeganda heeft een ICT minister? Ik had dat zelf ook graag in Nederland gezien. Al moet die minister beter weten dan dat wetgeving en regelgeving een einde aan cyberaanvallen maakt.

Wat ik ook niet snap is dat ze de website van het ministerie van Defensie hebben ondergebracht bij een hostingbedrijf, en niet in-house.
31-05-2010, 21:31 door Anoniem
Door Anoniem: Oeganda heeft een ICT minister? Ik had dat zelf ook graag in Nederland gezien. Al moet die minister beter weten dan dat wetgeving en regelgeving een einde aan cyberaanvallen maakt.

Wat ik ook niet snap is dat ze de website van het ministerie van Defensie hebben ondergebracht bij een hostingbedrijf, en niet in-house.
Over welk land hebben we het? Dat is waarschijnlijk veel duurder.
31-05-2010, 21:40 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.